Η δικαίωση του «Jar Jar Binks»

Το «Mandalorian» έδωσε στον ηθοποιό Αχμέντ Μπεστ, ένα από τα πρώτα θύματα του φασίζοντα ιντερνετικού όχλου και της πιο χολερικής πλευράς της fan κουλτούρας, μια δεύτερη ευκαιρία για να γίνει ήρωας εντός του franchise - και λέμε εντός, επειδή έξω από αυτό για κάποιους από εμάς ήταν ήδη, με αυτά που τράβηξε.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Η δικαίωση του «Jar Jar Binks»

Μπορεί social media να μην υπήρχαν ακόμα, υπήρχαν όμως τα fora, και τραμπουκισμό σαν αυτό που υπέστη ο ηθοποιός Αχμέντ Μπεστ, λίγοι άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να υπομείνουν στον χώρο. Το κρίμα του ήταν ότι υποδύθηκε τον Τζαρ Τζαρ Μπινκς, έναν χαρακτήρα που μισεί ένα ογκώδες ποσοστό των φαν του «Πολέμου των Άστρων».  Όπως είχε αποκαλύψει ο ηθοποιός, τέτοιο ήταν το μένος σε βάρος του και τέτοια λύσσα είχαν τα μηνύματα μίσους που λάμβανε και διάβαζε καθημερινά που σκέφτηκε πολύ σοβαρά να αυτοκτονήσει. Ο Λίαμ Νίσον είχε δηλώσει το 2020 ότι ο Μπεστ είναι από τους πιο ταλαντούχους και αστείους ανθρώπους που έχει δουλέψει και ότι θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει ο νέος Έντι Μέρφi.

Αντ’αυτού, για μια μεγάλη μερίδα της fan κουλτούρας, που δεν έχουν τη Δύναμη μέσα τους, θα κουβαλά το στίγμα του Τζαρ Τζαρ Μπινκς. Οι υπεύθυνοι του «Mandalorian», μιας σειράς που γνωρίζει καθολική αποδοχή στις τάξεις των φαν, δεν μπορούσαν να το αφήσουν έτσι αυτό και έτσι έδωσαν μια ευκαιρία στον ηθοποιό να…όχι δεν θέλουμε να γράψουμε να «εξιλεωθεί», θα δικαιώσουμε έτσι τον φασίζοντα αγριεμένο όχλο. Του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία στο franchise. O ηθοποιός εμφανίζεται ως Τζεντάι Κέλεραν Μπεκ στο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς, σώζοντας μάλιστα το (ακόμα πιο) μωρό Γιόντα σε ένα εκτεταμένο flashback.

Όσοι λοιπόν είστε νονοί και γίνεστε ο ήρωας του βαφτιστηριού σας, χαρίζοντάς του μια λαμπάδα Baby Yoda, να θυμάστε ότι το οφείλετε στον «Τζαρ Τζαρ Μπινκς» ή , πιο σωστά, στον άνθρωπο πίσω από αυτόν.