Γεύση από «Maria»: Πρώτο απόσπασμα από την Τζολί ως Κάλλας

Η ταινία που εξάπτει περισσότερο την περιέργεια, ίσως και την προσδοκία, από την φετινή Βενετία, αποκαλύπτει λίγες ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα μια σκηνή της.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Γεύση από «Maria»: Πρώτο απόσπασμα από την Τζολί ως Κάλλας

Οι αναγνώστες μας δεν πρέπει να έχουν και πολλά να μην ξέρουν από όσα τουλάχιστον έχουν κυκλοφορήσει για την νέα ταινία του Χιλιανού, Πάμπλο Λαραΐν. Την ταινία που κλείνει την τριλογία των διασήμων γυναικών του και την κλείνει (στα χαρτιά) με τον εντυπωσιακότερο τρόπο, αφού Πόρτμαν και Στιούαρτ, καλές χρυσές ως Τζάκι Κένεντι και Λαίδη Ντι αντίστοιχα, αλλά το να έχεις την Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της Μαρία Κάλλας εξασθενεί κάθε σκέψη του παρελθόντος της τριλογίας και, στ' αλήθεια, κάθε ταινίας του Λαραΐν.

Φυσικά, τα μεγάλα ύψη σηματοδοτούν και τις μεγαλύτερες πτώσεις - άρα και τις ισχυρότερες προσκρούσεις. Όμως μέχρι σήμερα, λίγες ώρες προτού η «Maria» ξεχυθεί στην αίθουσα, η προσδοκία είναι κρουστή.

Και το πρώτο κλιπ, αν και αδύνατον βέβαια να επάγει συμπεράσματα, αποκαλύπτει μια Τζολί που παίζει τον ρόλο Ντίβα για Ντίβα. Ξέροντας όλοι στην παραγωγή πως η φυσική ομοιότητα είναι αδύνατη, ο ρόλος προφανώς προσεγγίζεται αλλιώς - και αυτό είναι κάτι που περιμένεις από τα ιδιωματικά biopic του Χιλιανού. 

Στην σκηνή εντυπωσιάζει και ο Φαβίνο, ένας λιονταρίσιος ηθοποιός που εδώ αυτοεξαφανίζεται σε αρνάκι, παρότι ο διάλογος τον ανυψώνει στη ζωή της Κάλλας.

Γενικώς, για τον υπογράφοντα, η εντύπωση από το κλιπ είναι θετική και ξάστερων προθέσεων στο σημείο-φωτιά της ταινίας. Θα χρειαστεί δουλειά εκ μέρους μας να δούμε την Κάλλας πίσω από την καλλονή της Τζολί, και η τελευταία θα χρειαστεί να δώσει τον εαυτό της μέχρι κεραίας για να εκπέμψει το «μεγάλο» δράμα μιας πολύπαθης ανθρώπινης διαδρομής.

Ιδού το απόσπασμα:

Τρέιλερ «Miyazaki, Spirit of Nature»: Ένα ντοκιμαντέρ για έναν ιερό Ιάπωνα δημιουργόΈναστρη έναρξη Βενετίας με «Σκαθαροζούμη 2», Μόνικα Μπελούτσι και τιμητικό Λιοντάρι στην Σιγκούρνι Γουίβερ