Η Μάρτα Κάουφμαν δήλωσε ότι ντρέπεται για την έλλειψη diversity στα «Φιλαράκια»

Η συν-δημιουργός της σειράς δηλώνει μετανιωμένη που οι άνθρωποι στη σειρά της ήταν τόσο «λευκοί» και υπόσχεται να αλλάξει αυτό σε μελλοντικές παραγωγές της.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου
Η Μάρτα Κάουφμαν δήλωσε ότι ντρέπεται για την έλλειψη diversity στα «Φιλαράκια»

Στο πλαίσιο μιας αναθεωρητικής, αναχρονιστκής ερμηνείας της μυθοπλασίας που είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια, τα «Φιλαράκια» είναι μια σειρά που βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο. Όλα τα σχετικά που γράφονται και λέγονται είναι ψιλά γράμματα για τους εκατομμύρια φαν της σειράς, περισσότερο απασχολούν (άλλοτε) κινηματογραφικά μέσα που έχουν εξελιχθεί σε τοποτηρητές συμπεριληπτικής πολιτικής στο σινεμά και σε αστυνομία ηθών. Επειδή, όμως, οι δημιουργοί κυκλοφορούν σε εκείνα τα μέρη και, καλώς ή κακώς, σε τέτοια μέσα καλούνται να λογοδοτήσουν, βρίσκονται συχνά αναγκασμένοι να πάρουν θέση.

 Η συν-δημιουργός της σειράς Μάρτα Κάουφμαν τοποθετήθηκε πρόσφατα πάνω στο ζήτημα #FriendsSoWhite και δήλωσε μετανιωμένη για την έλλειψη diversity στη σειρά. «Αρχικά έβρισκα τα επικριτικά σχόλια ενοχλητικά, αλλά μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ άρχισα να αναρωτιέμαι αν, άθελά μου, συνέβαλα κι εγώ στον συστημικό ρατσισμό. Ντρέπομαι που πριν 25 χρόνια δεν γνώριζα καλύτερα. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να διορθώσω κάποια πράγματα.» Και η διόρθωση ξεκίνησε με την χορηγία 4 εκατομμυρίων δολαρίων στο πανεπιστήμιο που σπούδασε για τη δημιουργία έδρας στο τμήμα Αφρικανικών Σπουδών.

«Εφεξής, οι παραγωγές μου θα έχουν ηθοποιούς αλλά και νεαρούς σεναριογράφους διαφορετικού χρώματος. Θα ενεργώ διαφορετικά και δεν θα νιώθω πια κανένα βάρος στη συνείδησή μου», κατέληξε η Κάουφμαν. Θυμίζουμε ότι τελευταίο hit της Κάουφμαν ήταν το «Grace and Frankie» με τις Τζέιν Φόντα και Λίλι Τόμλιν.