Είναι ο Μάθιου Βον ο σκηνοθέτης της επόμενης περιπέτειας του 007;

Με τον Νόλαν να απαιτεί απόλυτη δημιουργική ελευθερία, θα στραφεί η Μπάρμπαρα Μπρόκολι στα (φαινομενικά) ασφαλή χέρια του σκηνοθέτη του «Kick-Ass» και των «Kingsman»; 

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Είναι ο Μάθιου Βον ο σκηνοθέτης της επόμενης περιπέτειας του 007;

Σας λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα για το ενδεχόμενο συμφωνίας του Νόλαν με τους παραγωγούς του Μποντ για να αναλάβει τα ηνία του franchise, το θέμα, όπως γράφαμε, είναι ότι ο Νόλαν θα θέλει και απόλυτη δημιουργική ελευθερία, κάτι με το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσει η Μπάρμπαρα Μπρόκολι. Το αυτό ισχύει και με επιλαχόντες όπως ο Ντενί Βιλνέβ και ο Ντάνι Μπόιλ, ο τελευταίος άλλωστε είχε αποχωρήσει λόγω (και) δημιουργικών διαφωνιών από το «No Time to Die», με τον Κάρι Φουκουνάγκα να τον αντικαθιστά.

Υπάρχει, λοιπόν, κάποιος με μικρότερες απαιτήσεις που υποψιαζόμαστε ότι πολύ θα ήθελε να αναλάβει τη δουλειά και ακούει στο όνομα Μάθιου Βον. Ο Βον έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα αυτοπαρωδικό κατασκοπικό franchise, το «Kingsman», ενώ στο «Χ:Men –First Class» είχε ενσωματώσει κάποια τζειμσποντικά στοιχεία. Στην ερώτηση αν θα μας ικανοποιούσε η επιλογή του, σε σχέση με την προοπτική των προαναφερθέντων, η απάντηση είναι ένα εμφατικό όχι – δεν θα θέλαμε, άλλωστε, το franchise να μολυνθεί με την …κάφρικη αντίληψη της κωμωδίας που διέπει το μεγαλύτερο μέρος της φιλμογραφίας του.

Έχει ενδιαφέρον, πάντως, ότι για πρώτη φορά μεγαλύτερο σούσουρο προκαλεί ποιος θα σκηνοθετήσει τον Μποντ, παρά ποιος θα τον υποδυθεί και αυτό σημαίνει ότι έχουν αυξηθεί οι προσδοκίες του κόσμου από το franchise και ότι η φαινομενικά ασφαλής δημιουργική οδός του «επαγγελματισμού» μπορεί, τελικά, να γυρίσει μπούμερανγκ στην Μπρόκολι.