Αλλαγή τράπουλας: Αυτό είναι το οριστικό καστ του «Megalopolis»

Με την κινηματογραφική ειδησεογραφία να το περιέχει όλο και περισσότερο, το «όνειρο ζωής» του Φράνσις Φορντ Κόπολα αντικαθιστά όσα ονόματα είχαμε ως σήμερα και ξεκινά την παραγωγή του το φθινόπωρο. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Αλλαγή τράπουλας: Αυτό είναι το οριστικό καστ του «Megalopolis»

Οπωσδήποτε εδώ στο ΣΙΝΕΜΑ μοιραζόμαστε μια αδυναμία για τον Φράνσις Φορντ Κόπολα - ποιος σώφρων σινεφίλ όχι άλλωστε; - εντούτοις η «γιοφύρι της Άρτας» αίσθηση δεν έχει επιτρέψει την κατά καιρούς αισιοδοξία. Τελευταία όμως η παλίρροια αλλάζει και μαζί της παρασύρει μια ολόκληρη, εντυπωσιακή, ειδησεογραφία καστ για το μεγαλεπήβολο όνειρο ζωής του αυθεντικά πιο μεγαλεπήβολου ζώντος Αμερικανού σκηνοθέτη. Και μάλλον όχι μόνο Αμερικανού.

Ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε αναφορές μας ήδη εδώ και εδώ για όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά για το ογκώδες σχέδιο του Κόπολα, η ανατροπή έρχεται στην περίπου πλήρη τροποποίηση της διανομής όπως την ξέραμε - ή την φαντάζοταν ο Τύπος χωρίς να ρωτήσει τον ξενοδόχο.

Όχι λοιπόν πια Όσκαρ Άιζακ, Τζίμι Κάαν, Ζεντάγια, Κέιτ Μπλάνσετ και Μισέλ Φάιφερ, για λόγους που δεν γνωρίζουμε πλην της περίπτωσης του Άιζακ (που έχει υποχρεώσεις αλλού) και καλώς ήλθες Άνταμ Ντράιβερ αντάμα με Νάταλι Εμάνουελ και Λάρι Φίσμπερν, για την πρώτη φουρνιά που φέρεται να έχει υπογράψει. Φόρεστ Γουίτακερ και Γιον Βόιτ είναι ήδη παρόντες και η εννεαψήφιου budget παραγωγή, σύσσωμη αντλημένη από τους αμπελώνες της Καλιφόρνια του Ντον Φράνσις, αφού τα προσωπικά στοιχήματα είναι σωστό να πληρώνονται και προσωπικά, προγραμματίζεται να εκκινήσει το φθινόπωρο που μας έρχεται.

Ο Ντράιβερ είναι εδώ και λίγο καιρό και επίσημα στη θέση του...οδηγού στο χολιγουντιανό στάτους, ραγδαία η ανέλιξή του, καθώς μετά το εγχείρημα του Καράξ («Annette»), δύο Ρίντλεϊ Σκοτ και τον «Enzo Ferrari» του Μάικλ Μαν, θα είναι κατά τα φαινόμενα κι εδώ ηγέτης ενός εγχειρήματος που περισσότερο από game changer ακούγεται σαν ένδοξος τελευταίος αχός μιας περασμένης χολιγουντιανής εποχής.