Ο Εικονογράφος επέστρεψε: Τρέιλερ για το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Το δεύτερο πράγμα που περιμέναμε περισσότερο φέτος είναι γεγονός. Και τουλάχιστον οπτικά είμαστε στην παρουσία μεγαλειότητας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Εικονογράφος επέστρεψε: Τρέιλερ για το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

«Το νέο μας φιλμ, 'Megalopolis', είναι η καλύτερη ταινία που είχα ποτέ το προνόμιο να ηγηθώ», λέει μια ρήση που ακολουθεί το τρέιλερ της νέας του ταινίας. Αναπόφευκτες υπερβολές, που αν αποδειχθούν αληθινές το αστείο είναι σε βάρος μας, αλλά και πάλι δείχνουν την πίστη του δημιουργού στο επιτέλους εκπληρωμένο του όνειρο. Δεν είναι μικρό πράγμα.

Δεν υπάρχουν νέες πληροφορίες που να μην έχουμε γράψει επανειλημμένα στο παρελθόν, η είδηση εδώ είναι καθαυτό το τρέιλερ. Και αν κρίνει κανείς από αυτό που βλέπει, ένα εικαστικό γεγονός, μια τρανή απόδειξη της απόστασης ανάμεσα στο μεγαλόσχημο και το μεγαλειώδες (πάντοτε περί του εικαστικού μιλώντας), λαμβάνει χώρα. Από τον Κόπολα δεν ξέρω ποιος περίμενε κάτι λιγότερο. Η τύχη να ζούμε στην εποχή που ένας τέτοιος εικονογράφος παραδίδει νέα ταινία - και αυτή τη φορά διόλου αθόρυβα όπως 17 χρόνια πριν στην σπουδαία επιστροφή του «Youth Without Yοuth» - είναι όλη δική μας. 

Megalopolis - a fable λοιπόν, οι πρώτες εικόνες και τα πρώτα λόγια μιας υπόθεσης που ξεκίνησε 40 χρόνια πριν, είναι γεγονός. Ας είναι ανάλογη των (υπέρμετρων) προσδοκιών, ας είμαστε ανάλογοι της διάνοιας που την εμψυχώνει.