Η Μέριλ Στριπ θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά «The Corrections»

Mετά από μια σειρά υποστηρικτικών εμφανίσεων στη μικρή οθόνη, η Μέριλ Στριπ αποκτά τη δική της σειρά.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Η Μέριλ Στριπ θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά «The Corrections»

Έχοντας ήδη συνδράμει υποστηρικτικά το «Angels in America», το «Big Little Lies» και τo  «Οnly Murders in the Building» η Μέριλ Στριπ μάλλον έπεισε τους τηλεοπτικούς παραγωγούς για το ταλέντο της και έτσι αποκτά σειρά στην οποία θα είναι εκείνη το πρώτο όνομα στη μαρκίζα.

Για να σοβαρευτούμε λίγο, εννοείται ότι πρόκειται για σωστό coup, που λέμε και στο χωριό μου. Ακόμα και στην εποχή που η μετάβαση ενός κινηματογραφικού σταρ στην τηλεόραση και στο streaming δεν συνιστά καν είδηση, η παρουσία της Μέριλ Στριπ μπροστά από τον φακό ανεβάζει το κύρος του εγχειρήματος, φέρνει ένας δέος άλλου τύπου προς το θέαμα, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να πράξει απλώς τα στοιχειώδη για να κερδίσει τους μανιώδεις καταναλωτές επεισοδίων.

Η σειρά θα λέγεται «The Corrections» και εξελίσσεται στο πλαίσιο της επανένωσης μιας οικογένειας ενόψει των Χριστουγέννων, λόγω της βεβαρημένης υγείας του πάτερ φαμίλια. Πρόκειται για διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του 2001, το οποίο είχαν προσπαθήσει να μεταφέρουν ξανά στην τηλεόραση πριν μια δεκαετία, μα ούτε κανάλι, ούτε πλατφόρμα είδε αρκετά στον πιλότο για να παραγγείλει τη συνέχεια των επεισοδίων  - για την ιστορία είχε στο καστ Γιουάν ΜακΓκρέγκορ και Ντάιαν Γουίστ, μια απόδειξη ότι ακόμα και με γνωστά ονόματα, δεν είναι βέβαιο ότι η παραγωγή σου θα προσελκύσει τους μνηστήρες. Για τη συγκεκριμένη πάντως, με Μέριλ Στριπ ως αιχμή του δόρατος, θα πρέπει να πάει κάτι πολύ στραβά για να μην ενδιαφερθεί κανείς.

Αφιέρωμα Ακίρα Κουροσάουα στις 30ές Νύχτες ΠρεμιέραςΈρχεται νέα βιογραφική ταινία για τον Τζέιμς Ντιν