Τρέιλερ «Mickey 17»: Ο Μπονγκ Τζουν Χο σκοτώνει (ξανά και ξανά) τον Ρόμπερτ Πάτινσον

Πέντε χρόνια μετά τα «Παράσιτα», ο Κορεάτης δημιουργός φέρνει μια πρώτη αίσθηση από το μεγάλων (και εμπορικών) φιλοδοξιών sci-fi έπος του.

Από τον Πάνο Γκένα
Τρέιλερ «Mickey 17»: Ο Μπονγκ Τζουν Χο σκοτώνει (ξανά και ξανά) τον Ρόμπερτ Πάτινσον

Θυμάστε τις ωραίες, προ-πανδημικές μέρες που τα «Παράσιτα» και ο Μπονγκ Τζουν Χο μονοπωλούσαν τις συζητήσεις και τα βραβεία; Πέντε χρόνια και πολλές αναποδιές μετά, η πρώτη ταινία του αγαπητού Νοτιοκορεάτη που ακολουθεί τον ιστορικό θρίαμβο του «Parasite» είναι εδώ (ή μάλλον πιο κοντά).

Μετά από απανωτές καθυστερήσεις λόγω της απεργίας των σεναριογράφων / ηθοποιών, αιφνίδιες μετακινήσεις στον προγραμματισμό του στούντιο, φεστιβαλική απουσία από φετινές Κάννες (ή Βενετία) και με το πρώτο teaser της ταινίας να είχε κυκλοφορήσει το 2022 (!), το «Mickey17» μας είχε βάλει δικαιολογημένα σε σκέψεις.

Το «γιοφύρι της Άρτας» του Μπονγκ Τζουν Χο σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία με μεγάλο στούντιο (την Warner) και αποτελεί προσαρμογή του μυθιστορήματος του Έντουαρντ Άστον «Mickey7». H ιστορία αφορά έναν αναλώσιμο που στέλνεται μαζί με ανθρώπους σε μια αποστολή στον παγωμένο κόσμο του Nifheim. Ακόμα κι αν ο αναλώσιμος Mickey πεθάνει στη λίαν επικίνδυνη αποστολή, οι μνήμες παραμένουν στο αναβιώσιμο / κλωνοποιούμενο σώμα του. Και σωστά καταλάβατε από τον τίτλο, ο «θάνατος» έχει βρει τον Mickey ήδη 16 φορές. Σας θυμίζει ελαφρώς το «Oblivion» ή το «Edge of Tomorrow»; 

Ο Χο, όπως μαρτυρά το τρέιλερ, στοχεύει σε μια υπαρξιακή ιστορία με διακριτές (χαρακτηριστικές θα έλεγε κανείς) κωμικές πινελιές. Μαζί με τον Ρόμπερτ Πάτινσον, στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Ναόμι Άκι, Στίβεν Γιουν, Τόνι Κολέτ, Μάρκ Ράφαλο και Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ.

Το «Mickey17» αναμένεται τον Ιανουάριο του 2025. Ευχόμαστε καλή ανάσταση!

O Γκάρι Όλντμαν θέλει να παίξει τον Ντάμπλντορ στη σειρά «Χάρι Πότερ»«Jehanne»: Ο Μπαζ Λούρμαν ετοιμάζει ταινία για την Ζαν Ντ'Αρκ