Τρέιλερ: Η «Moana 2» σαλπάρει ξανά φέτος τον Νοέμβριο

Η «Βαϊάνα», όπως κυκλοφόρησε στα ελληνικά προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αποκτά animated συνέχεια άνευ Λιν-Μανουέλ Μιράντα λίγους μήνες πριν βγει στις αίθουσες το live-action remake της.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Τρέιλερ: Η «Moana 2» σαλπάρει ξανά φέτος τον Νοέμβριο

Το εισπρακτικά επιτυχημένο animation «Moana» κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στη δική μας, ως «Βαϊάνα», στη δε Ιταλία ως «Oceania». Ο λόγος ήταν επειδή τα αποτελέσματα στο google search εκείνη την περίοδο, πριν δηλαδή η ταινία της Ντίσνεϊ γίνει brand name, θα έβγαζαν κάτι που ίσως δεν θα έπρεπε να δουν τα παιδάκια, ήτοι αποσπάσματα φιλμογραφίας αυστηρά για ενήλικες!

Κι ενώ ετοιμάζεται η αναπόφευκτη live-action εκδοχή της «Moana», η Ντίσνεϊ, από εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ανακοίνωσε ότι το animated σίκουελ της ταινίας ετοιμάζεται πυρετωδώς και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον προσεχή Νοέμβριο. Η είδηση ήρθε από το πουθενά, ο Λιν Μανουέλ-Μιράντα αυτή τη φορά δεν συνδράμει μουσικά και κάπως σου μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά. Εικάζουμε ότι συνέβη το εξής. Η ταινία ετοιμαζόταν, πιθανότατα με κατεύθυνση την πλατφόρμα της Disney+, σε αντιστοιχία με παλιότερες εποχές που η  Disney παρήγαγε σίκουελ επιτυχιών της με αποκλειστικό προορισμό την αγορά του VHS και μετέπειτα του DVD – «Η Επιστροφή του Τζαφάρ», τα «Μαγικά Χριστούγεννα της Μπελ» και ούτω καθεξής. Οι υπεύθυνοι είδαν κενό στον προγραμματισμό, συνηθίζουν να βάζουν μια ταινία εκεί κάθε χρόνο για να εκμεταλλευτεί το Thanksgiving κι επειδή επί δυο συνεχόμενες χρονιές έφαγαν τα μούτρα τους με πρωτότυπες δημιουργίες – «Παράξενος Κόσμος» κι «Ευχή»- είπαν να στραφούν σε δοκιμασμένη συνταγή.

Ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, όμως, μπορεί η ταινία να είναι τόσο καλή που να θεωρήθηκε ότι αξίζει να προβληθεί στις αίθουσες. Ετοιμαστείτε για γερή δόση «Moana» το επόμενο διάστημα, καθώς η live-action ταινία κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2025.