Αμετανόητα σαρκαστικός απέναντι στο κατεστημένο της εποχής, ο Σάσα Μπάρον Κοέν του εξωφρενικού "Bruno" και του ξεκαρδιστικού "Borat" γυρίζει αυτή την περίοδο την κωμωδία "Ο δικτάτορας", εμπνευσμένη από το ρομαντικό μυθιστόρημα "Η Ζαμπιμπά και ο βασιλιάς".
Βιβλίο το οποίο οι φήμες θέλουν να έχουν γράψει ανώνυμοι συγγραφείς με καθοδήγηση του Σαντάμ Χουσεΐν, με μια ιστορία που αφηγείται την ιστορία του λαού του Ιράκ συγκρίνοντας (αλληγορικα πάντα) την παγιδευμένη σε έναν γάμο χωρίς αγάπη φτωχή Ζαμπιμπά της οποίας ο... βιαστής σύζυγος αντιπροσωπεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο ήρωας του βιβλίου λέγεται Αραμπ και είναι τόσο σπουδαίος και τρανός που ανεβαίνει στον θρόνο σαν βασιλιάς και διοικεί το Ιράκ.
Ο Κοέν, από την πλευρά του, φοράει αλλόκοτες φόρμες, με την αστερόεσσα πάνω και υποδύεται έναν δικτάτορα που αγωνίζεται με ό,τι έχει στη διάθεσή του για να προστατέψει την πολυαγαπημένη χώρα του με νύχια και δόντια, ώστε η δημοκρατία να μην της συμβεί ποτέ!
Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη με το καστ της ταινίας να συμπληρώνεται από τους Αννα Φάρις, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Τζέισον Μαντζούκας.
Η πρώτες εικόνες του εκκεντρικού κωμικού μεταμορφωμένου σε απολυταρχικό ηγέτη κυκλοφόρησαν και ο Σάσα Μπαρόν Κοέν δείχνει να είναι και πάλι στα κέφια του!