Τα νέα για την καινούρια ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι «Μαύρος Κύκνος» έρχονται να αλλάξουν την εικόνα που είχαμε στο μυαλό μας γι’ αυτό το project, βασισμένοι στα πρόωρα δημοσιεύματα. Σήμερα ο slashfilm μας παρέπεμψε σε ένα δημοσίευμα του scriptshadow, όπου μάθαμε όχι μόνο λεπτομέρειες για το σενάριο της ταινίας (όσοι προτιμούν να μη γνωρίζουν στοιχεία-κλειδιά, καλύτερα να μη συνεχίσουν την ανάγνωση), αλλά ναι, ακριβώς έτσι όπως το λέμε- πληροφορηθήκαμε ότι οι πρωταγωνίστριες Νάταλι Πόρτμαν και Μίλα Κούνις θα μοιραστούν επί της οθόνης μερικές έντονες ερωτικές σκηνές (διαβάζουμε ότι πρόκειται για σκηνές επιθετικού σεξ)
Ως προς την ιστορία που θα περιβάλλει αυτήν τη συνεύρεση, αυτή περιγράφεται ως αργή, νωχελική, αλλά με πολλές ιδιαιτερότητες που της προσδίδουν ένα χαρακτήρα αλλόκοτο και μεταφυσικό (από κάποιους το σενάριο του Τζον ΜακΛίν - γυαλισμένο από τον Μαρκ Χέιμαν- συγκρίνεται με την ταινία «Οι Άλλοι», αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για αυθαίρετο σχόλιο που απλώς αναπαράγεται στα σινε-blogs).
H βασική πρωταγωνίστρια, Νάταλι Πόρτμαν υποδύεται μια μπαλαρίνα, που προσπαθεί να κλείσει την καριέρα της με ένα μεγάλο ρόλο: αυτόν της δισυπόστατης Οντέτ στη Λίμνη των Κύκνων. Κι ενώ η γλυκιά χορεύτρια έχει τα εκφραστικά μέσα για να υποδυθεί την καλή πλευρά της ηρωίδας του διάσημου μπαλέτου (το Λευκό Κύκνο), ψάχνει απεγνωσμένα να ανακαλύψει τη θαμμένη σκοτεινή πλευρά της που θα την κάνει να προσεγγίσει καλύτερα τη δεύτερη φύση της πριγκίπισσας Οντέτ, το Μαύρο Κύκνο.
Στην πορεία αυτής της αναζήτησης θα έλθει κοντά με μια άλλη χορεύτρια που της μοιάζει καταπληκτικά, ενώ η παρουσία της ασκεί επάνω της μια παράξενη γοητεία (μη βιαστείτε να βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα πατώντας στη μανιέρα παλιότερων ταινιών που φλερτάρουν με το μεταφυσικό).
Πάντως όσοι έχουν έλθει σε επαφή με το σενάριο κάνουν λόγο για «εξαντλητική λεπτομέρεια», «έμφαση στα μικρά πράγματα» και ανατροπή. Αρονόφσκι είναι αυτός. Δε θα γύριζε μια ταινία μόνο και μόνο για να μας δείξει τη Νάταλι και τη Μίλα στο κρεβάτι.
Α.Ν