Ο Καρλ Ρινς σκηνοθέτησε το «47 Ρόνιν» με τον Κιάνου Ριβς, μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές αποτυχίες του εικοστού πρώτου αιώνα. Αν και αποτυχία στα ταμεία, όταν προστέθηκε στον κατάλογο του Netflix υπήρξε πολύ δημοφιλές, παρακινώντας τους ανθρώπους της πλατφόρμας να έρθουν σε συζήτηση με τον σκηνοθέτη για το ενδεχόμενο συνεργασίας. Και κάπως έτσι πρόεκυψε το «Conquest», μια σειρά επιστημονικής φαντασίας 13 επεισοδίων, για την οποία το Netflix έδωσε στον Ρινς 55 εκατομμύρια δολάρια.
Ως εδώ όλα καλά και φυσιολογικά, από αυτό το σημείο ξεκινά μια απίθανη ιστορία. Ο Ρινς, που λέτε, επένδυσε 10,5 εκατομμύρια δολάρια από αυτό το ποσό σε μετοχές, χάνοντας στην πορεία 5.9 εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια επένδυσε άλλα 4 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα του Netflix σε κρυπτονομίσματα. Αυτή η επένδυση αποδείχτηκε προσοδοφόρα, καθώς απέφερε τελικά 27 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, τα 8,7 εκατομμύρια ξοδεύτηκαν σε ακριβά αυτοκίνητα και άλλα πολυτελή αγαθά. Κι αν αναρωτιέστε πώς πρόεκυψαν αυτά τα οικονομικά στοιχεία, η απάντηση είναι από την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η (πρώην, πια) σύζυγός του. Στο μεταξύ, ο Ρινς δεν γύρισε ούτε δευτερόλεπτο από το «Conquest».
Το Netflix διαπίστωσε ότι ο Ρινς δεν είχε σκοπό να παραδώσει τη σειρά και πρόσφατα ακύρωσε το πρότζεκτ. Οι δυο πλευρές προσπάθησαν να έρθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, μα ο Ρινς όχι μονο δεν είχε σκοπό να επιστρέψει φράγκο πίσω, αλλά διεκδίκησε και αποζημίωση 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Επειδή, όμως, πρόκειται για διακεκριμένη περίπτωση απάτης, που υπερβαίνει το δίκαιο των ιδιωτών και αφορά την Πολιτεία, ο Ρινς αυτή τη στιγμή διώκεται ποινικά και απειλείται με ισόβια κάθειρξη. Αν τελικά καταδικαστεί, θα έχει ως παρηγοριά ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έζησε πέντε ζωές σαν κροίσος, τρώγωντας τα λεφτά της δημοφιλούς πλατφόρμας