Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

H «Κάρμεν» και ο Πολ Μέσκαλ, ένα μελόδραμα από τη σκηνοθέτρια του «Dalida», οι «Αναλώσιμοι» με νέες μεταγραφές, το νέο επεισόδιο στο σίριαλ του «After» και ένα ξωτικό από την Ουκρανία.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Kάρμεν (Carmen)

Η Κάρμεν αφήνει πίσω την οικογένεια και την κοινότητά της για να ξεφύγει από ένα μεξικανικό καρτέλ και περνά τα σύνορα των ΗΠΑ, όπου αιχμαλωτίζεται από έναν συνοριοφύλακα που προσπαθεί να τη σκοτώσει. Συγκλονισμένος από αυτή τη βία, ένας συνάδελφός του, ο Έινταν, σώζει την Κάρμεν και τη βοηθά να δραπετεύσει. Κυνηγημένοι θα φτάσουν στο Λος Άντζελες, με την έλξη ανάμεσά τους να μεγαλώνει.

H Kάρμεν χωρίς τη μουσική του Μπιζέ, αλλά με συνθέσεις του Νίκολας Μπρίτελ και την πρωταγωνιστική συνδρομή των Μελίσα Μπαρέρα, Πολ Μέσκαλ και Ρόσι Ντε Πάλμα.

Σκηνοθεσία: Μπενζαμίν Μιλπιέ

Το Βιβλίο των Θαυμάτων (Book of Wonders)

Ελπίζοντας πως θα κάνει το γιο της, που βρίσκεται σε κώμα, να αισθανθεί πόσο όμορφη είναι η ζωή και να ξυπνήσει, μια μητέρα πραγματοποιεί ένα-ένα τα 10 πράγματα που ήθελε να κάνει «πριν το τέλος του κόσμου», σύμφωνα με το ημερολόγιό του.

Η σκηνοθέτρια του «Dalida» επιστρέφει με μια ταινία που θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην μείνει μάτι στεγνό στην αίθουσα

Σκηνοθεσία: Λίσα Αζουέλος

Ράδιο Μέτρονομ (Metronom)

Βουκουρέστι, 1972. Η δεκαεπτάχρονη Άννα ονειρεύεται την αγάπη και την ελευθερία. Ένα βράδυ, καθώς γλεντάνε με τις φίλες της, αποφασίζουν να στείλουν ένα γράμμα στο Metronom, το μουσικό πρόγραμμα που μεταδίδει το Radio Free Europe παράνομα στη Ρουμανία. Τότε είναι που φτάνει στο κατώφλι της η Σεκουριτάτε, η μυστική αστυνομία του Τσαουσέσκου.

H ταινία του Αλεξάντρου Μπελκ έφυγε με βραβείο σκηνοθεσίας από το Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών το 2022.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρου Μπελκ

Οι Αναλώσιμοι 4 (The Expendables 4)

Μια νέα γενιά «Αναλώσιμων» τα βάζει με έναν έμπορο όπλων που έχει από πίσω του έναν ισχυρό ιδιωτικό στρατό και απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια.

Oι Αναλώσιμοι κατεβαίνουν στο γήπεδο με τα ...τσικό, τον Στέιθαμ ως αρχηγό και τον Σταλόνε σε ρόλο παίχτη-προπονητή.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Γουό

Αfter 5: Όλα Μετά (After Everything)

Ο Χάρντιν και η Τέσα είναι ένα ζευγάρι που τα έχει περάσει πια όλα. Μένει να βρουν απάντηση μόνο σε ένα ερώτημα: τι συμβαίνει μετά από «όλα»;

H σύνοψη μαρτυρά ότι ο Χάρντιν και η Τέσα χρειάζονται το δράμα στη ζωή τους, αλλά αν δεν υπήρχε αυτό, ίσως να μην ενδιαφέρονταν και οι εναπομείναντες θεατές του άλλοτε δημοφιλούς κινηματογραφικού σίριαλ.

Σκηνοθεσία: Κάστιλ Λάντον

Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους (Mavka)

Τα αχανή δάση της Ουκρανίας αποτελούν το σπίτι μυθικών πλασμάτων που κατοικούν ανάμεσα σε αρχαία δέντρα, φυλάσσοντας πιστά το ιερό τους βασίλειο. Η Μάβκα είναι μια Ψυχή του Δάσους και η πρόσφατα επιλεγμένη Φύλακάς του. Η κύρια αποστολή της είναι να προστατεύσει το Δάσος και την ιερή Καρδιά του από οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

Σκηνοθεσία: Όλεγκ Μαγκχαμούζ, Ολεξάντρα Ρούμπα