Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Θεατρικές παραστάσεις φυλακισμένων, δαιμονικές Α.Ι., σίριαλ κίλερ σε τηλεπαιχνίδια, καρτποστάλ από το παρελθόν και άλλα πολλά στις πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Η Παράσταση του Sing Sing (Sing Sing)

Εκτίοντας την ποινή του στο υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα του Σινγκ Σινγκ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο Ντιβάιν Τζ. βρίσκει νόημα στη ζωή του μέσα από τη θεατρική ομάδα της φυλακής, όπου συμμετέχει μαζί με άλλους συγκρατούμενούς του.

Από τις ταινίες που βιάστηκαν να χρίσουν οσκαρικά φαβορί κάποια έντυπα στις ΗΠΑ, για να το πάρουν πίσω μετά την αναιμική πορεία της στο box-office. Ο Κόλμαν Ντομίγκο, πάντως, βρίσκεται στο ραντάρ των μελών της Ακαδημίας.

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Κουένταρ

Ραντεβού με έναν Serial Killer (Woman of the Hour)

Η Σέριλ πηγαίνει στο αμερικανικό «Ραντεβού στα Τυφλά» και από τους τρεις διαγωνιζόμενους εργένηδες επιλέγει τον Ρόντνεϊ, αγνοώντας ότι πίσω από το ευγενικό παρουσιαστικό του κρύβεται ένας serial killer.

Νευρώδες ντεμπούτο από την Άννα Κέντρικ, που συνεισφέρει στην κινηματογραφική μυθολογία των serial killers με μια ενδιαφέρουσα θέση σε σχέση με την ανεμπόδιστη δράση τους.

Σκηνοθεσία: Άννα Κέντρικ

Μπανέλ και Άνταμα (Banel & Adama)

Η Μπανέλ και ο Άνταμα είναι δύο νέοι άνθρωποι, που ζουν σε ένα απομονωμένο χωριό στη βόρεια Σενεγάλη. Η Άνταμα είναι ήσυχη και ντροπαλή, αλλά ο Μπανέλ παθιασμένος και επαναστατικός. Ο έρωτας θα γεννηθεί ανάμεσα τους, και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να ζήσουν μακριά από τις οικογένειες τους ώστε να είναι μαζί.

Η πρωτοεμφανιζόμενη Σενεγαλέζα Ραμάτα-Τουλάγε Σι δίνει τα διαπιστευτήριά της με ένα λυρικό δράμα, που ανακαλύπτει χρώμα και ατέλειωτη ομορφιά στη μέση στη μέση της ερήμου.

Σκηνοθεσία: Ραμάτα-Τουλάγε Σι

Οι Παρείσακτοι (Les Indesirables)

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του δημάρχου της πόλης, ένας ιδεαλιστής νεαρός γιατρός, διορίζεται στη θέση του. Σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του, που ονειρευόταν την αναβάθμιση μιας εργατικής γειτονιάς. Εμπόδιο στα σχέδια του θα σταθεί μια νεαρή Γαλλίδα με καταγωγή από το Μάλι, η οποία αρνείται να δει την οικογένειά της να διώχνεται από τη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

O Λατζ Λι συνεχίζει στον παλμό των «Άθλιων», αλλά υποκύπτει σε αχρείαστους μελοδραματισμούς.

Σκηνοθεσία: Λατζ Λι

Slow

Η Έλενα, μια νεαρή χορεύτρια και ο Ντόβιντάς, ένας συμπαθέστατος διερμηνέας νοηματικής, συναντιούνται. Μεταξύ τους υπάρχει φοβερή χημεία και επικρατεί μια ανεπιτήδευτη τρυφερότητα. Όμως, καθώς έρχονται πιο κοντά, προσωπικές αποκαλύψεις τούς αναγκάζουν να αναζητήσουν έναν νέο, αποκλειστικά δικό τους τρόπο ερωτικής επικοινωνίας.

Eπίσημη πρόταση της Λιθουανίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, σε μια δημιουργία που βάζει το όνομα της Μαρίζα Καφταράτζε στον δημιουργικό χάρτη.

Σκηνοθεσία: Μαρίζα Καφταράτζε

Κόκκινο Νησί (Red Island)

Στη Μαδαγασκάρη των '70s, ένα δεκάχρονο αγόρι που λατρεύει τα κόμικς προσπαθεί να αφομοιώσει τον τροπικό παράδεισο γύρω του. Η ζωηρή φαντασία του φουντώνει από τα ερεθίσματα που δέχεται. Σύντομα, όμως θα έρθει αντιμέτωπο με τον κόσμο των μεγάλων και τις πρώτες ρωγμές στην ιδανική εικόνα που έχει πλάσει γι' αυτόν ο περίγυρος.

Αντλώντας από προσωπικές μνήμες, ο Ρομπέν Καμπιγιό του «120 Χτύποι ανά Λεπτό» σκηνοθετεί μια φαινομενικά διακριτική αλλά αφάνταστα πλούσια σε λεπτομέρειες ιστορία ενηλικίωσης, τοποθετημένη στο τέλος της αποικιοκρατίας.

Σκηνοθεσία: Ρομπέν Καμπιγιό

Φοβάμαι (ΑfrAId)

Ο Κέρτις και η οικογένειά του επιλέγονται για να δοκιμάσουν μια νέα επαναστατική οικιακή συσκευή: μια ψηφιακή οικογενειακή βοηθό που ονομάζεται AIA. Μόλις η συσκευή και οι αισθητήρες και οι κάμερες εγκατασταθούν στο σπίτι τους, η AIA μααθαίνει τις συμπεριφορές της οικογένειας και αρχίζει να προβλέπει τις ανάγκες τους. Και μπορεί να διασφαλίσει ότι κανείς και τίποτα δεν θα μπει στο δρόμο τους.

Κάτι σαν παραλλαγή της «Megan», απολύτως δικαιολογημένες οι αρνητικότατες κριτικές που έχει λάβει.

Σκηνοθεσία: Κρις Γουάιτζ

To Kάλεσμα του Σπουργιτιού (Sparrow’s Call)

Η φαινομενικά τέλεια ζωή τού Μάικ, ενός επιτυχημένου λέκτορα φιλοσοφίας και συγγραφέα παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή όταν σώζει μια χορεύτρια της νύχτας, τη Βαλ, από την επίθεση κάποιου αγνώστου.

Η Βασιλική Βλάχου υπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί στην ταινία που έκλεισε το περασμένο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Τιμ Κεντ

Γάτο Δεκάψυχος (10 Lives)

O Μπέκετ, ένας παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλή του τύχη: τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Ρόουζ, μία ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει από απερισκεψία την τελευταία ζωή του. Έτσι, ο Μπέκετ θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε έναν ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Τζένκινς

«April»: Η ταινία-αποκάλυψη του φεστιβάλ Βενετίας στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα workshop με θέμα το Συντονισμό Οικειότητας