Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ τα βάζει με το Σύστημα, η Τάισα Φαρμίγκα με την «Καλόγρια», ο Ισπανός Μ.Α. Ρομέρο με την υπομονή μας και ο γλυκύτατος Μπαλταζάρ με την άσχημη πλευρά της ανθρώπινης φύσης.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Εύκολος Στόχος (La Syndicaliste)

Η αληθινή ιστορία μιας εκπροσώπου του συνδικάτου CFDT στην πολυεθνική Areva, η οποία, το 2012, μόνη ενάντια σε όλους, αποκάλυψε ένα κρατικό μυστικό που συγκλόνισε την πυρηνική βιομηχανία της Γαλλίας.

Ο σκηνοθέτης του «Μπέλφεγκορ: Του Φαντάσματος του Λούβρου» και του  «Arsene Lupin» μπαίνει σε…λιουμετικά χωράφια και κατορθώνει να παράσχει τα στοιχειώδη στους φαν αντίστοιχων δημιουργιών, έστω κι αν σε σημεία μοιάζει αναποφάσιστος για το ακριβές θέμα της ταινίας του. Βραβείο Κοινού στο περασμένο φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Ζαν-Πολ Σαλομέ

Η Καλόγρια 2 (The Nun II)

Βρισκόμαστε στο 1956 και η αδερφή Αϊρίν έχει εγκατασταθεί στη Γαλλία. Μετά τον φόνο ενός ιερέα, θα αρχίσει να πιστεύει ότι ο δαίμονας που αντιμετώπισε χρόνια πριν έχει επιστρέψει.

Το πιο επιτυχημένο spin-off του «Conjuring» αποκτά το δικό του σίκουελ, αλλά μας ανησυχεί λίγο που τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Μάικλ Τσάβες της αισχρής «Κατάρας του Γιορόνα» και του φασαριόζικου «Conjuring 3»

Σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες

75 Μέρες (75 Dias)

H εξαφάνιση των τριών κοριτσιών του Αλκασέρ και η μετέπειτα ανακάλυψη των πτωμάτων τους σε ρηχό τάφο 75 μέρες μετά, σοκάρει ολόκληρη τη χώρα, η οποία παρακολουθεί με αγωνία όλες τις εξελίξεις.

Από το μακρινό 2020 μας έρχεται μια δραματοποιημένη εκδοχή ενός εγκλήματος που τάραξε την ισπανική κοινωνία στις αρχές των ‘90s, για το οποίο είχε κάνει σειρά true crime και το Netflix.

Σκηνοθεσία: Μ.Α. Ρομέρο

Στην Τύχη ο Μπαλταζάρ (Au Hasard Balthazar)

Ένα μικρό γαϊδουράκι, ο Μπαλταζάρ, αλλάζει ιδιοκτήτες και γνωρίζει διαφορετικές πλευρές της ανθρώπινης φύσης.

Το αριστούργημα του Μπρεσόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γκοντάρ, ενός από τους πιο ένθερμους οπαδούς του, εκπέμπει μια «ευαγγελική γλυκύτητα». Σε τυλίγει στις σιωπές και την μόνο κατ’ επίφαση στιλιστική του λιτότητα. Σε αφοπλίζει μέσα από συγκλονιστικές στο τίποτά τους σκηνές.

Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Μπρεσόν