Oι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες την Πέμπτη 1 Αυγούστου

Νυχτερινές διαδρομές, ιμπρεσιονιστές, γαλλικές εκλογές, λαχεία, αξιόγραφα και τρεις επανεκδόσεις στο κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας.

Oι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες την Πέμπτη 1 Αυγούστου

Μόνοι στη Νέα Υόρκη (Daddio)

Νέα Υόρκη. Αεροδρόμιο JFK. Μια νεαρή γυναίκα μπαίνει στο πίσω κάθισμα ενός ταξί, ο ταξιτζής ξεκινάει την κούρσα, και καθώς οι δυο τους κατευθύνονται τη νύχτα προς το Μανχάταν, ξεκινούν την πιο απροσδόκητη συζήτηση.

Mια ερμηνευτική παρτίδα για δύο, με τους Ντακότα Τζόνσον και Σον Πεν να κάνουν συναρπαστικό ένα θέαμα που στα χαρτιά φαντάζει στατικό.

Σκηνοθεσία: Κρίστι Χολ

Η Μούσα του Μπονάρ (Bonnard: Pierre et Marthe)

Ο Πιέρ Μπονάρ δεν θα ήταν ο διάσημος ζωγράφος που όλοι γνωρίζουν, χωρίς την αινιγματική Μαρτ να εμφανίζεται σε περισσότερο από το ένα τρίτο του έργου του.

O σκηνοθέτης του «Χαρίσματος της Σεραφίν» καταπιάνεται με τη ζωή άλλου ζωγράφου και δίνει στη Σεσίλ ντε Φρανς έναν καλογραμμένο ρόλο.

Σκηνοθεσία: Μαρτέν Προβόστ

Δύο προς Ένα (Two to One)

Στο Ανατολικό Βερολίνο, μετά την πτώση του Τείχους, η Μάρεν, ο Ρόμπερτ και ο Φόλκερ ανακαλύπτουν τυχαία ότι τεράστιοι σωροί χαρτονομισμάτων έχουν καταχωνιαστεί σε μια παλιά σήραγγα ορυχείου για να σαπίσουν. Οι τρεις τους θα προσπαθήσουν να ξοδέψουν τα χρήματα, αγοράζοντας όσα περισσότερα γίνεται, πριν αυτά χάσουν κάθε αξία.

Η Σάντρα Χούλερ σε έναν ελαφρύτερο ρόλο σε σχέση με εκείνους της «Ανατομίας μιας Πτώσης» και της «Ζώνης Ενδιαφέροντος».

Σκηνοθεσία: Νάζα Μπρούνκχορστ

Δεύτερος Γύρος (Second Tour)

Μια πολιτική συντάκτρια, που έχει υποβαθμιστεί σε αθλητικογράφο, αναλαμβάνει να καλύψει την προεκλογική καμπάνια του επικρατέστερου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές. Αυτός είναι ένας γοητευτικός πενηντάρης, γόνος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες του τόπου. Όλα πάνε καλά, μέχρι που η έρευνα της δημοσιογράφου για το παρελθόν του υποψηφίου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας φέρνει στο φως τελείως αναπάντεχα γεγονότα.

Το επόμενο χτύπημα του Αλμπέρ Ντιποντέλ μετά την επιτυχία του «Αντίο, Ηλίθιοι».

Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Ντιποντέλ

Tύχη να σου Πετύχει (Lucky Winners)

1 πιθανότητα στις 19 εκατομμύρια! Πιο πιθανό είναι να σε χτυπήσει μετεωρίτης παρά να κερδίσεις το λόττο. Για τους τυχερούς νικητές της ταινίας, το όνειρο μεταμορφώνεται γρήγορα σε έναν εκρηκτικό και ξεκαρδιστικό εφιάλτη.

Γαλλική κωμωδία παραγωγής 2023 με τους Φαμπρίς Εμπουέ και Οντρέι Λαμί.

Σκηνοθεσία: Μαξίμ Γκοβάρ, Ρομάν Σοέ

Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption)

Πρώην τραπεζίτης καταδικάζεται για τη δολοφονία της συζύγου του και του εραστή της, ένα έγκλημα που αρνείται ότι διέπραξε. Προσπαθώντας να επιβιώσει εκεί, θα γίνει φίλος με τον Ρεντ, έναν μεγαλύτερο συγκρατούμενό του.

Mε αφορμή την επέτειο 25 ετών από την κυκλοφορία της, μια πολύ αγαπημένη ταινία του κοινού επιστρέφει στις αίθουσες. Το πιο ενδιαφέρον (εισπρακτικά) στοίχημα των φετινών επανεκδόσεων.

Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντάραμποντ

Το Χρήμα της Οργής (The Killing)

Ο πρώην κατάδικος Τζόνι Κλέι, οργανώνει μια παράτολμη ληστεία στον ιππόδρομο, που θα εξασφαλίσει σ’ αυτόν και τους συνεργούς του μια πλούσια ζωή. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα με ακρίβεια ρολογιού, όμως το φαινομενικά τέλειο σχέδιο, θα κινδυνεύσει από τυχαία περιστατικά.

Αν και δεν γνώρισε εισπρακτική επιτυχία όταν κυκλοφόρησε, το φιλμ έφερε τους «Σταυρούς στο Μέτωπο» και μετα χρόνια πήρε τη θέση του ανάμεσα στα σπουδαία που μας κόμισε ο σκηνοθέτης του.

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Υψηλή Κοινωνία (Ηigh Society)

Κυρία της υψηλής κοινωνίας που ετοιμάζεται να παντρευτεί, δέχεται την ξαφνική επίσκεψη του πρώην συζύγου της και δύο δημοσιογράφων κουτσομπολίστικου περιοδικού, οι οποίοι ίσως της ανατρέψουν τα σχέδια στο διάστημα 48 ωρών, βοηθώντας την να συνειδητοποιήσει ποια είναι και ποιον αγαπά πραγματικά.

To «Philadelphia Story» υφίσταται σχετική φύρα σε κωμικό χρονισμό και σπιρτάδα κατά τη μιούζικαλ διασκευή του, μα υποκαθιστά την απώλεια με γκλάμουρ και φινέτσα.

Σκηνοθεσία: Τσαρλς Γουόλτερς

Πρώτες (πειρατικές) εικόνες από τη νέα ταινία των «Fantastic Four»H Λόρα Ντερν και ένα «Μπλε Βελούδο» που της κόστισε τις σπουδές της στο UCLA