Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Ο Άλμπερτ Σέρα, τα Μίνιονς, η Λορ Καλαμί, ο Ζιλ Λελούς και η Νόρμα Ντέσμοντ στους κινηματογράφους από τον Δεκαπενταύγουστο.

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Pacifiction

Στην Ταϊτή, ένα νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας και στέλεχος της γαλλικής κυβέρνησης Ντε Ρολέ καλείται να διαχειριστεί τις συνέπειες της εξάπλωσης μιας φήμης. Ακούγεται πως στην περιοχή εθεάθη ένα υποβρύχιο, του οποίου η απόκοσμη παρουσία θα μπορούσε να προαναγγέλλει την επιστροφή των γαλλικών πυρηνικών δοκιμών.

Για μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα της κριτικής πρόκειται για την καλύτερη ταινία του 2022,  με τον Μπενουά Μαζιμέλ στον κεντρικό ρόλο.

Σκηνοθεσία: Άλμπερτ Σέρα

Eγώ, ο Απαισιότατος 4 (Despicable Me 4)

Ο Γκρου αντιμετωπίζει έναν νέο άσπονδο εχθρό στο πρόσωπο του Μαξίμ Λε Μαλ και της μοιραίας φιλενάδας του Βαλεντίνας και έτσι η οικογένεια αναγκάζεται να το βάλει στα πόδια.

Τέταρτη ταινία στο χρυσοφόρο franchise της Illumination – έκτη αν συνυπολογίσουμε και τα «Minions»- το οποίο, μετά την επιτυχία του στο παγκόσμιο box-office θα συνεχίσει να μας απασχολεί για χρόνια.

Σκηνοθεσία: Κρις Μενό, Πάτρικ Ντελάζ

Οι Ναυαγοί (Suddenly)

Ένα ζευγάρι πρέπει να παλέψει για την επιβίωση του, αφού αποκλειστεί σε ένα νησί που υποτίθεται ότι ήταν ο προορισμός των ονείρων τους.

Θρίλερ επιβίωσης με τον Ζιλ Λελούς και τη Μελανί Τιερί, από τον δημιουργό του «Les Cowboys».

Σκηνοθεσία: Τομά Μπιντεγκέν

Βρέχει Άντρες (It’s raining men)

Ένας υπέροχος σύζυγος, δύο τέλειες κόρες, ένα οδοντιατρείο που τα πηγαίνει περίφημα: όλα στη ζωή της Ιρίς πάνε εξαιρετικά. Αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε σεξ με τον σύντροφό της; Ίσως ήρθε η ώρα να βρει έναν εραστή. Η Ιρίς παίρνει τη μεγάλη απόφαση και γράφεται σε μια εφαρμογή γνωριμιών, ανοίγοντας έτσι το κουτί της Πανδώρας.

Αφού την έβαλε να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με έναν γάιδαρο, η Καρολίν Βινιάλ θέτει στη Λορ Καλαμί τη δοκιμασία των dating apps.

Σκηνοθεσία: Καρολίν Βινιάλ

Η Λεωφόρος της Δύσης (Sunset Boulevard)

Η Νόρμα Ντέσμοντ είναι μια ξεπεσμένη σταρ του βωβού κινηματογράφου που ζει με τον μπάτλερ της Mαξ στην έπαυλη της στο Λος Άντζελες γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’40, περιμένοντας μια καλλιτεχνική επάνοδο που δεν έρχεται ποτέ.

Πολλές δεκαετίες πλέον μετά την πρώτη της κυκλοφορία, αυτή η παράξενα μελαγχολική σύμπραξη ανθρώπων και φαντασμάτων κάτω από τους λόφους του Χόλιγουντ εξακολουθεί να απλώνει στον θεατή το χέρι για ένα ταξίδι σε έναν δηλητηριώδους ομορφιάς κόσμο όπου τα όνειρα και οι εφιάλτες, το παντοτινό και το εφήμερο, το αληθινό και το ψεύτικο βρίσκονται μόλις μια ανάσα μακριά. 

Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ

«Queer»: Πρώτη εικόνα του Ντάνιελ Κρεγκ από τον καινούριο (και ασίγαστο) Λούκα ΓκουαντανίνοΟι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 8 Αυγούστου