Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 22 Αυγούστου

Δυο ταινίες που πρωτοείδατε στις Νύχτες Πρεμιέρας, δυο ταινίες που δεν θα πραγματοποιήσουν δημοσιογραφική προβολή, μια καλαίσθητη βιογραφία και δυο εξαιρετικές επανεκδόσεις απαρτίζουν το πρόγραμμα της ερχόμενης Πέμπτης.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 22 Αυγούστου

20.000 Eίδη Μελισσών (20.000 Special Kinds of Bees)

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, όμως ένα οχτάχρονο τρανς κορίτσι προσπαθεί να κατανοήσει τις σεισμικές αλλαγές που συντελούνται στον εύθραυστο εσωτερικό του κόσμο. Η μητέρα του στέκει ενθαρρυντικά στο πλευρό του, ο περίγυρος όμως αντιμετωπίζει την όλη συμπεριφορά του ως ένα παιδικό καπρίτσιο.

Eγκάρδιο, γεμάτο τρυφερότητα ντεμπούτο, με την καταπληκτική ερμηνεία της μικρής Σοφία Οτέρο που τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου και στις περασμένες Νύχτες Πρεμιέρας.

Σκηνοθεσία: Εστιμπαλίθ Ουρεσόλα Σολαγουρέν

Το Σύνδρομο των Πρώην Εραστών (Le Syndrome des Amours Pasee)

Η Σάντρα και ο Ρεμί θέλουν να κάνουν οικογένεια, αλλά για να πάνε τη σχέση τους στο επόμενο επίπεδο θα πρέπει πρώτα να απατήσουν ο ένας τον άλλον.

Ποδοπατώντας όλες τις κοινά αποδεκτές αντιλήψεις για την αγάπη, το σκηνοθετικό ντουέτο ξεδιπλώνει έναν μακρύ κατάλογο ευφάνταστων σεξουαλικών συνευρέσεων στην πιο απρόσμενη ρομαντική κομεντί της σεζόν, που αρκεί για να σας βάλει ιδέες.

Σκηνοθεσία: Αν Σιρό, Ραφάελ Μπαλμπόνι

Παγίδα (Trap)

Πατέρας συνοδεύει την κόρη του στη συναυλία μιας pop σταρ και συνειδητοποιεί ότι το στάδιο έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς που αναζητούν επικίνδυνο serial killer.

Η ταινία δεν θα πραγματοποιήσει δημοσιογραφική προβολή στη χώρα μας.

Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Borderlands

Η Λίλιθ, μια διαβόητη κυνηγός επικηρυγμένων με ένα μυστηριώδες παρελθόν, επιστρέφει απρόθυμα στο σπίτι της, την Πανδώρα, τον πιο χαοτικό πλανήτη του γαλαξία. Η αποστολή της είναι να βρει την εξαφανισμένη κόρη του Άτλας, του πιο ισχυρού ανθρώπου του σύμπαντος.

Η ταινία δεν θα πραγματοποιήσει δημοσιογραφική προβολή στη χώρα μας.

Σκηνοθεσία: Ιλάι Ροθ

Clicquot, η Γυναίκα πίσω από τον Μύθο (Widow Clicquot)

Το 1798 μια φιλόδοξή νεαρή γυναίκα παντρεύεται ευκατάστατο άνδρα και μαζί αποφασίζουν να ασχοληθούν με την παραμελημένη οικογενειακή οινοποιία. Όταν ύστερα από λίγα χρόνια ο σύζυγός της πεθαίνει, θα αναλάβει μόνη της τα ηνία της επιχείρησης.

Bιογραφικό δράμα για την ιστορία της γυναίκας πίσω από τη Veuve Clicquot με πρωταγωνίστρια τη Χέιλι Μπένετ του «Cyrano».

 Σκηνοθεσία: Τόμας Νάπερ

Mικρή Ιστορία για Έναν Φόνο

Ο Γιάτσεκ είναι ένας 20χρονος που δεν βρίσκει κανένα νόημα στη ζωή. Περιπλανιέται στην πόλη με τη σκέψη να σκοτώσει κάποιον. Ο Μάριαν, ένας δύσθυμος μεσήλικας οδηγός ταξί, γίνεται τελικά το τυχαίο θύμα του. Ο νέος ζητά από τον ταξιτζή να τον πάει σε μια απομονωμένη τοποθεσία, όπου και δολοφονεί τελικά τον οδηγό εν ψυχρώ.

Το πρώτο από τα δυο επεισόδια από τον Δεκάλογο του Κισλόφσκι που έγιναν μεγάλου μήκους ταινία.

Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι

Ανατομία ενός Εγκλήματος (Anatomy of a Murder)

Σε μια επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ, ένας βετεράνος στρατιωτικός βρίσκεται κατηγορούμενος για τη δολοφονία ενός άνδρα που φέρεται ότι βίασε τη σύζυγό του. Η υπεράσπισή του ανατίθεται στον Πολ Μπίγκλερ, έναν χαρισματικό αλλά κουρασμένο δικηγόρο, που προσπαθεί να αναζωογονήσει την καριέρα του. Καθώς η δίκη ξεκινά, ο Μπίγκλερ έρχεται αντιμέτωπος με σκοτεινά μυστικά και ηθικά διλήμματα αλλά και με ένα σύστημα γεμάτο πολιτικές πιέσεις και κοινωνικές προκαταλήψεις.

H θρυλική ταινία του Ότο Πρέμινγκερ επιστρέφει στις αίθουσες για να θυμίσει τον λόγο που αποτελεί υπόδειγμα δικαστικού δράματος.

Σκηνοθεσία: Ότο Πρέμινγκερ

Σινεμά σαν προσευχή: Εβδομάδα Ταρκόφσκι στον κινηματογράφο ΡιβιέραΤρέιλερ «Disclaimer»: Ο Αλφόνσο Κουαρόν επιστρέφει και βάζει σε μπελάδες την Κέιτ Μπλάνσετ