Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Αυγούστου

H επιστροφή του «Άλιεν», η Μπλέικ Λάιβλι, ο Ματ Ντίλον, το Πήλιο, ένα αστυνομικό από την Ισλανδία και ένα αρχετυπικό νουάρ στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Αυγούστου

Alien: Romulus

Καθώς εξερευνούν τα βαθιά νερά ενός εγκαταλειμμένου διαστημικού σταθμού, μια ομάδα νεαρών αποικιστών του διαστήματος έρχονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν.

Αν μας έβαζες να διαλέξουμε εκατόν πενήντα ενεργούς σκηνοθέτες για να αναλάβουν την επόμενη ταινία «Alien», ο Φέντε Άλβαρεζ θα ήταν ο εκατοστός πεντηκοστός πρώτος. Ωστόσο, αρκετοί κριτικοί και φαν δείχνουν ευχαριστημένοι, άρα κακώς ανησυχούμε.

Σκηνοθεσία: Φέντε Άλβαρεζ

Τελειώνει με εμάς (It ends with us)

Μια γυναίκα προσπαθεί να ξεπεράσει μια τραυματική παιδική ηλικία και ξεκινά μια νέα ζωή στη Βοστόνη ανοίγοντας τη δική της επιχείρηση. Τυχαία συνάντηση με γοητευτικό νευροχειρούργο πυροδοτεί μια έντονη σχέση, αλλά καθώς οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά, αρχίζει να βλέπει πλευρές του που της θυμίζουν τη σχέση των γονιών της.

Διασκευή του ομώνυμου best-seller με πρωταγωνίστρια την Μπλέικ Λάιβλι και παρασκήνιο που μοιάζει να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον κι από την ιδια την ταινία.

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Μπαλντόνι

Στοιχειωμένη Καρδιά (Haunted Heart)

Σε ένα όμορφο απομονωμένο νησί της Ελλάδας, η γοητευτική Άλεξ πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα σε ένα παραθαλάσσιο, μικρό εστιατόριο. Κερδίζει αμέσως την καρδιά του χαρισματικού Ενρίκο, αλλά η ίδια ερωτεύεται τον αινιγματικό μάνατζερ του εστιατορίου, Μαξ, έναν μοναχικό Αμερικανό που εγκαταστάθηκε στο νησί πριν από δεκαετίες.

O Φερνάντο Τρουέμπα έρχεται στα μέρη μας για γυρίσματα και φέρνει μαζί του τον Ματ Ντίλον.

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Τρουέμπα

Cold

Ο Οντι ζει μόνος του με την κόρη του Ρουν. Καθώς ερευνά μια παλιά υπόθεση φόνων σε κέντρο θεραπείας εφήβων, ανακαλύπτει μυστικά που ενδέχεται να τον αφορούν προσωπικά.

Η ισλανδική κινηματογραφία επιχειρεί να διατηρήσει στην επικαιρότητα το αστυνομικό θρίλερ, καταφέρνοντας κατά καιρούς να παραδώσει και αξιόλογους εκπροσώπους της σαν το «Jar City».

Σκηνοθεσία: Έρλινγκουρ Θόροντσεν

Διπλή Ταυτότητα (Double Idemnity)

Το 1938, ο Γουόλτερ Νεφ , ένας έμπειρος ασφαλιστής συναντά τη Φύλις Ντίτριχσον σύζυγο ενός από τους πελάτες του με την οποία συνάπτει ερωτική σχέση. Η Φύλις του προτείνει να τη βοηθησει να σκοτώσει το σύζυγό της, κάνοντας το φόνο να φανεί ως ατύχημα προκειμένου να ξεγελάσουν τις αρχές και την ασφαλιστική εταιρία, ώστε να λάβει την αποζημίωση που της αναλογεί από την ασφάλεια ζωής του συζύγου της.

Το αρχετυπικό νουάρ του Μπίλι Γουάιλντερ με τον Φρεντ ΜακΜάρεϊ, την Μπάρμπαρα Στάνγουικ και τον Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον επιστρέφει σε επανέκδοση.

Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ

 

Iζαμπέλ Ιπέρ: «Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ είναι ένα ραντεβού με το σινεμά»Διακρίσεις για Γιώργο Ζώη, Δάφνη Χαιρετάκη και Ασημίνα Προέδρου στο 30ό Φεστιβάλ του Σαράγεβο