Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Διάδοχοι, γαμήλια reunions, εγκλήματα σε διεθνή ύδατα, γυρίσματα για τα γυρίσματα μιας ταινίας και άλλα ευτράπελα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 8 Αυγούστου

O Διάδοχος (Le Successeur)

Ευτυχισμένος και επιτυχημένος, ο Eλίας γίνεται ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ενός διάσημου γαλλικού οίκου υψηλής ραπτικής. Όταν ο πατέρας του πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, ταξιδεύει στο Κεμπέκ για να τακτοποιήσει τα κληρονομικά. Ο νεαρός σχεδιαστής ανακαλύπτει ότι έχει κληρονομήσει πολλά χειρότερα από την εύθραυστη καρδιά του πατέρα του.

H νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Μετά τον Χωρισμό», που συμμετείχε στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Λεγκράν

Το Γύρισμα (Making of)

Ο Σιμόν, έμπειρος σκηνοθέτης, ξεκινάει γυρίσματα μιας ταινίας που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα για τον αγώνα εργατών να σώσουν το εργοστάσιο τους από το κλείσιμο. Αντιμέτωπος με τα ψέματα του παραγωγού του, ηθοποιούς σε νευρική κρίση και ένα συνεργείο σε αναστάτωση, νιώθει ότι τα γεγονότα τον ξεπερνούν. Καθώς οι χρηματοδότες απειλούν με αποχώρηση, μοναδικός σύμμαχος του θα αποδειχτεί ένας νεαρός ντόπιος στον οποίο εμπιστεύεται τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για το γύρισμα της ταινίας.

Eνδοβιομηχανική σάτιρα από τον σκηνοθέτη της «Υπόθεσης Γκόλντμαν», που θα δούμε σε έναν μήνα.

Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Καν

Η Ζαριά (Un Coup de des)

Ο Ματιέ χρωστάει τα πάντα στον φίλο του Βενσάν. Το σπίτι του, τη δουλειά του, ακόμα και την ίδια του τη ζωή, αφού πριν δέκα χρόνια ο Βενσάν τον είχε σώσει από βέβαιο θάνατο. Οι δυο φίλοι είναι αχώριστοι και μαζί με τις γυναίκες τους απολαμβάνουν μια ανέμελη ζωή στη Γαλλική Ριβιέρα. Όμως, όταν ο Ματιέ ανακαλύπτει πως ο Βενσάν απατά τη γυναίκα του, η πίστη προς τον φίλο του κλονίζεται.

Ο Ιβάν Ατάλ παίζει και πρωταγωνιστεί σε ένα θρίλερ αλά Πατρίσια Χάισμιθ.

Σκηνοθεσία: Ιβάν Ατάλ

Το Κορίτσι των Γενεθλίων (Birthday Girl)

H 42χρονη Νάνα καλεί την κόρη της, Σίλε, και την καλύτερή της φίλη σε μια κρουαζιέρα αναψυχής για να γιορτάσουν τα 18α γενέθλια της Σίλε. Η Νάνα ελπίζει το ταξίδι αυτό να είναι μια καινούργια αρχή, μιας και η σχέση της με την κόρη της αντιμετωπίζει προβλήματα μετά από μια δύσκολη περίοδο για την οικογένεια. Όμως, το πρώτο κιόλας βράδυ οι ονειρεμένες διακοπές μετατρέπονται σε εφιάλτη.

H Tρίνε Ντίρχολμ της «Βασίλισσας της Καρδιάς» σε ένα θρίλερ από τον σκηνοθέτη του ριμέικ του «Πεταλούδα».

Σκηνοθεσία: Μίκαελ Νόερ

Και οι 4 είναι Υπέροχες

Τρεις φίλες ταξιδεύουν για τον γάμο της κολλητής τους από το κολέγιο. Η επανένωσή τους θα ξυπνήσει πολλά απωθημένα κατά την διάρκεια ενός τρελού Σαββατοκύριακου.

Μπέτι Μίντλερ, Σούζαν Σάραντον και Μπρους Γκρίνγουντ πρωταγωνιστούν σε αυτή την γαμήλια κομεντί.

Σκηνοθεσία: Τζόσλιν Μουρχάους

Στα Ίχνη του Δον Κιχώτη

Ο Αλφόνσο Κιχώτης είναι ένα 11χρονο αγόρι με τεράστια φαντασία. Ως απόγονος και νόμιμος κληρονόμος του Δον Κιχώτη πολεμάει συνεχώς τέρατα τα οποία κανείς άλλος δε μπορεί να δει για να σώσει την πόλη του στη Λα Μάντσα. Ο μοναδικός του φίλος, ο Πάντσο Πάντσα, μένει ακριβώς δίπλα στο δικό του σπίτι, όμως η φιλία τους είναι μυστικό, μιας και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε διαμάχη.

Τα γραπτά του Θερβάντες εμπνέουν το δευτεροκλασάτο animation αυτής της εβδομάδας.

Σκηνοθεσία: Γκονζάλο Γκουτιέρες

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 15 ΑυγούστουTα καλύτερα director's cuts στην κινηματογραφική ιστορία