Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Ο εκκωφαντικός ψίθυρος του «All of us Strangers», ο νέος Χαμαγκούτσι, ο Μπομπ Μάρλεϊ, η Madam Web, ο Χάρης Φραγκούλης κι ένα sequel περσινής ταινίας που ξεχάσαμε ότι είχε βγει.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Άγνωστοι Μεταξύ μας (All of us Strangers)

Ο Άνταμ είναι ο μοναδικός ένοικος σε μια πολυκατοικία στην άκρη της πόλης. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Γιατί ένα βράδυ χτυπά την πόρτα του ένας γείτονας και σύντομα ένα ειδύλλιο ξεκινά ανάμεσά τους. Όμως στη ζωή του Άνταμ συμβαίνει κάτι παράξενο: με ένα μυστηριώδη τρόπο, αν και νεκροί εδώ και πολλά χρόνια, οι γονείς του εξακολουθούν να ζουν στο πατρικό του σπίτι και μάλιστα τον υποδέχονται εκεί.

Από αυτό το μεταφυσικό εύρημα ξεκινά η ταινία για να αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε αν μας δινόταν μία ακόμη ευκαιρία να κλείσουμε επώδυνα ανοιχτούς λογαριασμούς μας με το παρελθόν και με τα φαντάσματα του μυαλού μας. Με θαυμάσιους πρωταγωνιστές τον Άντριου Σκοτ και τον Πολ Μέσκαλ, ο σκηνοθέτης του «Weekend» και του «45 Χρόνια», δυο σπουδαίων δημιουργιών του σύγχρονου βρετανικού σινεμά, υπογράφει εδώ το αριστούργημά του.

Σκηνοθεσία: Άντριου Χέιγκ

O Διάβολος δεν υπάρχει (Evil does not Exist)

Βαθιά στο δάσος του μικρού αγροτικού χωριού Χαρασάουα, ο Τακούμι ζει με τη μικρή του κόρη και φροντίζει τις δύσκολες δουλειές για τους ντόπιους,κόβοντας ξύλα και μεταφέροντας παρθένο νερό από τα χιόνια που λιώνουν.

Η σκηνοθετική επιστροφή-έκπληξη της χρονιάς ανήκει σε έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες αυτή τη στιγμή στο σινεμά. Δύο χρόνια μετά το «Drive my Car», ο Ριουσούκε Χαμαγκούτσι αλλάζει θεματική κατεύθυνση για να αντιπαραθέσει περιβάλλον και άνθρωπο σε ένα ελεγειακό δράμα με μινιμαλιστική γραφή και εντελώς αναπάντεχη κατάληξη.

Σκηνοθεσία: Ριουσούκε Χαμαγκούτσι

Bob Marley: One Love

Ένας ύμνος στη ζωή και τη μουσική του Μπομπ Μάρλεϊ, ενός ειδώλου που ενέπνευσε γενεές με το μήνυμα αγάπης και ενότητας που πρέσβευε.

Mια παραγωγή σε συνεργασία με την οικογένεια του Μάρλεϊ και πρωταγωνιστές τον Kίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ  στον ρόλο του θρυλικού μουσικού και τη Λασάνα Λιντς(Η Γυναίκα Βασιλιάς-The Woman King) στον ρόλο της συζύγου του Ρίτα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν της «Μεθόδου των Γουίλιαμς».

Σκηνοθεσία: Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν

Μadame Web

Η Κασάντρα Γουέμπ, μιας διασώστρια με ικανότητες μέντιουμ δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τρεις νεαρές κοπέλες. Μαζί προορίζονται για ένα δυναμικό μέλλον, αν καταφέρουν να επιβιώσουν το θανατηφόρο παρόν.

Ακόμα ένας περιφερειακός ήρωας της πινακοθήκης χαρακτήρων της Marvel αποκτά τη δική του ταινία στο διευρυμένο υπερηρωικό σύμπαν της Sony, που ενίοτε πραγματοποιεί δοσοληψίες με εκείνο του MCU.

Σκηνοθεσία: Σι Τζέι Κλάρκσον

Γαμήλια Καταστροφή (Beautiful Wedding)

Η Άμπι και ο Τράβις ξυπνούν μετά από μια τρελή νύχτα στο Βέγκας ως νεόνυμφοι. Με τους καλύτερους φίλους τους και τα εξαψήφια κέρδη της Άμπι στο πόκερ, ταξιδεύουν στο Μεξικό, όπου μπορούν να απολαύσουν έναν άγριο, πλούσιο μήνα του μέλιτος.

Αν για κάποιο μυστήριο λόγο σας έλειψαν οι ήρωες του «Beautiful Disaster» αυτή είναι η νέα τους περιπέτεια.

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Κιμπλ

Νέα Ήπειρος

Ο Φάνης και η Μαρία μένουν στο βρώμικο κέντρο της Αθήνας. Κινούνται στον κόσμο των κομπαρσάδικων και των escape rooms. Προσπαθούν να «πιάσουν την καλή» με κάθε μέσο.

Η νέα ταινία του Παντελή Παγουλάτου με πρωταγωνιστές τον Χάρη Φραγκούλη, την Μαρία Αρζόγλου και τη Θεοδώρα Τζήμου.

Σκηνοθεσία: Παντελής Παγουλάτος