Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Μαϊου

Η Βίκυ Καγιά, ο Σον Πεν, ο Ρομπέρτο Μπενίνι, η Φάμκε Γιάνσεν και ο Σάμιουελ Τζάκσον θα παρελάσουν στις οθόνες θερινών και χειμερινών κινηματογράφων αυτή την Πέμπτη.

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Μαϊου

Πολύδροσο

Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, την μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις μερες τους σκοντάφτοντας σε φαντάσματα του παρελθόντος.

Η νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη ενώνει επί της οθόνης τη «συνήθη ύποπτη» Σοφία Κόκκαλη με την Βίκυ Καγιά.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης

Η Πόλη της Ασφάλτου (Asphalt City)

Ένας νεοσύλλεκτος διασώστης ανακαλύπτει από πρώτο χέρι το χάος και το δέος ενός επαγγέλματος που κινείται ανάμεσα στον τρόμο και τον σπαραγμό.

Αν και η σύνοψη ανακαλεί κατευθείαν στο μνημονικό τον Σκορσέζε, ειδικά τα «Σταυροδρόμια της Ψυχής», το «Black Flies» στην πραγματικότητα συγγενεύει με ταινίες όπως o «Δαιμονισμένος Άγγελος» ή ο «Δικηγόρος του Διαβόλου». Μόλις οι πόρτες του ασθενοφόρου ανοίξουν, εξαπολύεται το όραμα μιας επί γης κολάσεως που θα έκανε τον αλλόκοτο κόσμο του «Bad Lieutenant» να κοκκινίσει.

Σκηνοθεσία: Ζαν Στεφάν Σοβέρ

Κλείδωσες: Οι Άγνωστοι (The Strangers: Chapter One)

Νεαρό ζευγάρι κάνει ένα μεγάλο road trip σε όλη τη χώρα, προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή. Ένα βράδυ είναι αναγκασμένοι να διανυκτερεύσουν σε ένα απομονωμένο AirBnb στο Όρεγκον. Μια νύχτα τρόμου ενάντια σε 3 μασκοφόρους αγνώστους  μόλις  ξεκίνησε.

Πρώτο μέρος μιας prequel τριλογίας (!) που ετοιμάζει ο Ρένι Χάρλιν (!!), για το οποίο δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική προβολή.

Σκηνοθεσία: Ρένι Χάρλιν

Βoy Kills Word

Ένα κωφό αγόρι μεγαλώνει αναζητώντας εκδίκηση από τη Χίλντα Βαν Ντερ Κόι που δολοφόνησε τους γονείς του, με τη βοήθεια ενός σαμάνου και οδηγό την εσωτερική φωνή του.

Λίγο πριν ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ υποδυθεί το «Κοράκι», φορά τα ρούχα ενός άλλου εκδικητή σε μια ταινία που θέλει να παντρέψει το anime με τα video games.

Σκηνοθεσία: Μόριτζ Μορ

Βασιλιάδες του Κόσμου (The Kings of the World)

Ο Ρα, ένας έφηβος που ξέρει τους δρόμους του Μεντεγίν σαν την παλάμη του, παίρνει επιτέλους στα χέρια του ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα.

Λίγο πριν μεταβεί στον κόσμο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και την αμφιλεγόμενημεταφορά του «Εκατό Χρόνια Μοναξιά» από το Netflix, η σκηνοθέτρια του «Ο Χεσούς πρέπει να πεθάνει» γύρισε τους «Βασιλιάδες του Κόσμου».

Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα Ορτέγκα

Στην Παγίδα του Νόμου (Down by Law)

Ο Τζακ και ο Ζακ είναι δυο ταλαίπωροι που καταλήγουν άδικα στο ίδιο βρώμικο κελί σε φυλακή στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί παρουσιάζεται ο Ρομπέρτο, Ιταλός μετανάστης που δεν μιλά καλά αγγλικά κι επαναλαμβάνει όποια φράση πιάσει το αυτί του.

Η πιο δημοφιλής ταινία που γύρισε ο Τζάρμους στα '80s επιστρέφει σε επανέκδοση.

Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους

Λώξη

Ντοκιμαντέρ για τη Λωξάνδρα, μια νέα γυναίκα με σύνδρομο Down, γίνεται το πρώτο ανάπηρο άτομο που υπογράφει συμβόλαιο ηθοποιού με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας. Αφήνει την πόλη και τη γνώριμη καθημερινότητά της και ταξιδεύει στην Αθήνα για να γίνει μέλος του επαγγελματικού θιάσου του Εθνικού.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζάχος, Θανάσης Καφετζής

Η Άκρη του Νήματος (Damaged)

Ντετέκτιβ της αστυνομίας του Σικάγο λαμβάνει μια κλήση ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος εμφανίστηκε στη Σκωτία. Οι σκηνές του εγκλήματος ταιριάζουν με εκείνες των ανεξιχνίαστων δολοφονιών που χρονολογούνται εννέα χρόνια πριν, όταν πέντε γυναίκες που δολοφονήθηκαν βάναυσα στην πόλη του.

Σάμιουελ Τζάκσον και Βενσάν Κασέλ σε ένα αστυνομικό θρίλερ που σε κάποιες χώρες του κόσμου κυκλοφόρησε σε VOD.

Σκηνοθεσία: Τέρι ΜακΝτόνα