Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Πολλές και καλές επιλογές αυτή την εβδομάδα, από έναν χρωστούμενο από πέρσι πλην απαραίτητο Μπονελό μέχρι συγκινητικά ρομαντικά δράματα και ασιατικά διαμαντάκια που απολαύσατε πρώτοι στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

To Θηρίο (The Beast)

Μια γυναίκα και ένας άντρας συναντιούνται μυστηριωδώς, ξανά και ξανά, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και τόπους. Τους βρίσκουμε σε μια έπαυλη του Παρισιού το 1910, έπειτα στο Λος Άντζελες του 2014 και αργότερα σε μια δυστοπική γαλλική πρωτεύουσα, το 2044, στο εσωτερικό ενός κλαμπ. Τη γυναίκα (Λεά Σεντού) βασανίζει μονίμως το προαίσθημα ότι κάτι άσχημο αναμένεται να συμβεί.

O Μπερτράν Μπονελό, ένας από τους πιο αντισυμβατικούς σκηνοθέτες του μοντέρνου σινεμά, μεταμορφώνει μια πανέμορφη νουβέλα του Χένρι Τζέιμς σε κάτι αναπάντεχο: ένα σκοτεινό, εγκεφαλικό και πέρα για πέρα συναρπαστικό sci-fi παραμύθι.

Σκηνοθεσία: Μπερτράν Μπονελό

Smile 2

Ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα παγκόσμια περιοδεία, η παγκόσμια ποπ σταρ Σκάι Ράιλι αρχίζει να βιώνει όλο και πιο τρομακτικά και ανεξήγητα γεγονότα.

Ο Πάρκερ Φιν άφησε υποσχέσεις με το πρώτο «Smile», τις οποίες καλείται να εκπληρώσει τώρα, με μια ταινία τρόμου απρόσμενα μεγαλύτερης διάρκειας που υπόσχεται να επεκτείνει την παραβολή περί ψυχαναγκαστικής θετικότητας που φώλιαζε πίσω από τα καλόγουστα multiplexάδικα scare tactics της πρώτης ταινίας.

Σκηνοθεσία: Πάρκερ Φιν

Ζούμε τη Στιγμή (We live in Time)

Η Φλόρενς Πιου και ο Άντριου Γκάρφιλντ είναι η ψυχή και η καρδιά αυτής της τρυφερής ταινίας, υποδυόμενοι ένα νεαρό ζευγάρι το οποίο γνωρίζεται με τον πιο απροσδόκητο τρόπο, ερωτεύεται και αποφασίζει να εξερευνήσει την προοπτική ενός ευτυχισμένου κοινού βίου. Όμως η ζωή και μια σοβαρή ασθένεια επιφυλάσσουν άλλα σχέδια γι' αυτούς.

Απλώνοντας μια μελαγχολική ρομαντική ιστορία σαν τις σκόρπιες ψηφίδες ενός συγκινητικού παζλ αναμνήσεων, ο σκηνοθέτης του υποψήφιου για τρία Όσκαρ «Brooklyn» υπογράφει μια δραματική κομεντί που κινείται μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, συγκεντρώνοντας τις ανεξίτηλες στιγμές που άφησαν πίσω τους δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν πολύ.

Σκηνοθεσία: Τζον Κροόυλι

Kneecap

Το ταραχώδες ραπ τρίο KNEECAP κάνει την εμφάνισή του στο Μπέλφαστ και θέτει το υπόβαθρο για την αναβίωση της ιρλανδικής γλώσσας ενάντια στο κατεστημένο.

H πιο παράδοξη μουσική βιογραφία των τελευταίων ετών ξεσηκώνει θεατές διεθνώς, ανεξαρτήτως μουσικών προτιμήσεων, και βάζει πλώρη για τις υποψηφιότητες του Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Σκηνοθεσία: Ριτς Πεπιάτ

Τhe Apprentice

Ο νεαρός Ντόναλντ Τραμπ, ανυπομονώντας να γίνει διάσημος ως γόνος μιας πλούσιας οικογένειας στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1970, σαγηνεύεται από τον Ρόι Κον, τον αδίστακτο δικηγόρο που βοήθησε να δημιουργηθεί ο Τραμπ του σήμερα.

Ο Ιρανοσουηδός σκηνοθέτης ανοίγεται στο ευρύ κοινό με μία στιβαρή ταινία-προειδοποίηση για τη «γένεση» και την απότομη άνοδο του νεαρού Ντόναλντ Τραμπ, συνδέοντας την εύστοχα με το σήμερα μέσα από τα κόμπλεξ, τα μαργαριτάρια και τα δεδηλωμένα αμαρτήματα που τελικά τον έκαναν πρόεδρο.

Σκηνοθεσία: Αλί Αμπάσι

Η Ηλιαχτίδα μου (My Sunshine)

Σε ένα νησί της Ιαπωνίας, η σχολική ζωή ακολουθεί τον κύκλο των εποχών. Η πρώτη χιονονιφάδα σημαίνει πως τα αγόρια σύντομα πρέπει να αλλάξουν το μπέιζμπολ για το χόκεϊ, όμως ο ντροπαλός Τακούγια ενδιαφέρεται περισσότερο για μια συμμαθήτριά του που αξιώνει καριέρα στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Μολονότι χάνει τα λόγια του κοντά της, ο προπονητής της επιμένει να τους βάλει να εξασκούνται μαζί.

Είναι αδύνατο να περιγράψεις την πλοκή της ταινίας χωρίς να αποκαλύψεις την καταλυτική της ανατροπή. Αδύνατο επίσης να προϊδεάσουν οι λέξεις για το πόσο αισθαντική κι αβίαστα όμορφη είναι.

Σκηνοθεσία: Χιρόσι Οκουγιάμα

Σύντομη Ιστορία μιας Οικογένειας (Brief History of a Family)

Σε ένα έθνος που αναγκάστηκε να μεγαλώνει μοναχοπαίδια, ένα μικροατύχημα ανοίγει την κερκόπορτα μιας μεσοαστικής οικογένειας για να εισβάλει ένα νέο μέλος. Ένα νεαρό αγόρι που αρχικά συστήνεται ως «φίλος», αλλά σταδιακά διεκδικεί όλο και πιο έντονα τη θέση του μοναδικού παιδιού. Ποιο είναι, όμως, το πραγματικό του κίνητρο και ποια θα είναι η αντίδραση του βιολογικού τέκνου απέναντι στον εισβολέα;

Σκηνοθετώντας με χειρουργική ακρίβεια που φέρνει αβίαστα στο μυαλό τον πρώιμο Χάνεκε, ο Λιν Ζιανζέ καταφέρνει να ταιριάξει απόλυτα την παράνοια με την πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας με ένα επιβλητικό θρίλερ πως οι πιο ανησυχητικές ιστορίες κατοικούν μέσα σε όσα θεωρούμε δεδομένα.

Σκηνοθεσία: Λιν Ζιανζέ

Kαμία Άλλη Γη (No Other Land)

Μια κολεκτίβα ακτιβιστών από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη καταγράφει τον μεθοδικό ξεριζωμό των Αράβων κατοίκων από τους 19 οικισμούς της Μασαφέρ Γιάτα, μιας περιοχής στα όρια της Δυτικής Όχθης.

Σε μία απ' τις πιο δύσκολες συγκυρίες για τις σχέσεις των δύο πλευρών, ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών στέκεται ως μνημείο τολμηρής ερευνητικής δημοσιογραφίας και αποδεικνύει πως η αντικειμενικότητα δεν κρύβεται στο να μην επιλέγεις πλευρά, αλλά στην ιστορική αλήθεια.

Σκηνοθεσία: Μπάζελ Άντρα, Χάμνταν Μπαλάλ, Γιουβάλ Άμπραχαμ, Ρέιτσελ Ζορ

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαϊων (Yuku and the Himalayan Flower)

Στην κορυφή των ψηλότερων βουνών της Γης ζει ένα φυτό που τρέφεται με τον πιο ζεστό και λαμπερό ήλιο, το θρυλικό λουλούδι των Ιμαλαΐων. Η Γιούκου, ένα ποντικάκι που ζει με την οικογένειά του στο υπόγειο ενός κάστρου, αποφασίζει να ξεκινήσει ένα τολμηρό ταξίδι αναζήτησης

Σκηνοθεσία: Αρνό Ντεμινίκ, Ρεμί Ντουράν

200% Λύκος (200% Wolf)

Ο νεαρός Φρέντυ Λούπιν εύχεται να γίνει λυκάνθρωπος για να ταιριάξει με την οικογένειά του. Η ευχή του πραγματοποιείται, με την βοήθεια ενός μικρού Φεγγαροπνεύματος που φτάνει κατά λάθος στην Γη. Μόνο που τώρα ο Φρέντυ και η παρέα του πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να γυρίσει το πνεύμα σπίτι του.

Σκηνοθεσία: Άλεξ Στάντερμαν

Η Σίρσα Ρόναν εκφράζει τη στεναχώρια της για την απόλυση του Ράιαν Γκόσλινγκ από το «Lovely Bones»30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου