Oι ταινίες που θα δούμε από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

Το τρίτο «Tron», ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, ο viral σκύλος Indy και τρεις ακόμα επιλογές στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.

Oι ταινίες που θα δούμε από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

Tron: Ares

Ένα εξαιρετικά εξελιγμένο Πρόγραμμα, ο Ares, αποστέλλεται από τον ψηφιακό κόσμο στον πραγματικό για μια επικίνδυνη αποστολή, σηματοδοτώντας την πρώτη επαφή της ανθρωπότητας με οντότητες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Δεκαπέντε χρόνια μετά το «Tron:Legacy», το «Tron» επιστρέφει με τον Τζάρεντ Λέτο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τους Nine Inch Nails στο σάουντρακ.

Σκηνοθεσία:  Τζόακιμ Ρένινγκ

Roofman

Η σχεδόν απίστευτη, μα πέρα για πέρα αληθινή, ιστορία ενός πρώην στρατιωτικού που στα τέλη της δεκαετίας του ’90 λήστεψε δεκάδες εστιατόρια McDonald’s σε ολόκληρη την Αμερική, κατέληξε στη φυλακή, κατάφερε να αποδράσει και βρήκε κρησφύγετο σε ένα κατάστημα παιχνιδιών, συναντώντας εκεί τον έρωτα στο πρόσωπο μιας ανύπαντρης μητέρας δύο παιδιών παρά το γεγονός ότι παρέμενε διαρκώς αθέατος από την αστυνομία.

Αγκαλιάζοντας ανοιχτά το είδος της ρομαντικής κωμωδίας, στην πιο καλοδεχούμενα mainstream ως τώρα προσπάθειά του, ο Ντέρεκ Σιανφράνς («Blue Valentine») φτιάχνει μια γλυκόπικρη και συνάμα αφοπλιστική ταινία βασισμένη σε πραγματικά συμβάντα.

Σκηνοθεσία: Ντέρεκ Σιανφράνς

Good Boy

Ένας σκύλος, o Ιndy, ξεκινά μια νέα περιπέτεια με τον ιδιοκτήτη του, εγκαταλείποντας την αστική ζωή για ένα άδειο οικογενειακό σπίτι στην εξοχή. O Indy είναι από την αρχή επιφυλακτικός απέναντι στο σπίτι, καθώς αντιλαμβάνεται πως δεν είναι μόνοι τους εκεί. 

Υιοθετώντας το βλέμμα ενός σκύλου, ο Μπεν Λεόνμπεργκ παραδίδει μία από τις πιο συζητημένες ταινίες τρόμου της χρονιάς.

Σκηνοθεσία: Μπεν Λέονμπεργκ 

Στα Βάθη του Χειμώνα (Dead on Winter)

Μια γυναίκα ταξιδεύει στις χιονισμένες πλαγιές της βόρειας Μινεσότα και αποτρέπει προσωρινά την απαγωγή ενός έφηβου κοριτσιού. Με την κοντινότερη πόλη χιλιόμετρα μακριά και το τηλεφωνικό σήμα νεκρό διαπιστώνει ότι είναι η μόνη ελπίδα του κοριτσιού.

H Έμα Τόμσον πρωταγωνιστεί σε ένα θρίλερ που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνου.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Κερκ

Αγάπη Μόνο (Love)

Βρισκόμαστε σε ένα καλοκαιρινό φωτεινό Όσλο, όπου γνωρίζουμε τη Μαριάν, μια πραγματίστρια γιατρό και τον Τορ, έναν συμπονετικό νοσοκόμο που αποφεύγουν τις συμβατικές σχέσεις. Ένα βράδυ μετά από ένα ραντεβού στα τυφλά, η Μαριάν, συναντά κατά τύχη τον Τορ στο φέρι.

Δεύτερο μέρος της τριλογίας του Σκανδιναβού Νταγκ Γιόχαν Χάγκερουντ, η οποία ολοκληρώθηκε με τον σκηνοθέτη να κερδίζει Χρυσή Αρκτό.

Σκηνοθεσία: Νταγκ Γιόχαν Χάγκερουντ

Κατοικίδια στο Εξπρές (Pets on a Train)

Παγιδευμένη σε ένα τρένο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, μια ομάδα κατοικίδιων ζώων πρέπει να ματαιώσει τα σχέδια του Χανς, ενός μοχθηρού ασβού που θέλει να πάρει εκδίκηση.

Σκηνοθεσία: Μπενουά Νταφί, Ζαν Μιλέρ-Τασί

«Πρόσωπο με πρόσωπο» με τους Τζον Λένον και Γιόκο Όνο στις 31ες Νύχτες ΠρεμιέραςΤο CINÉCLUB του Γαλλικού Ινστιτούτου δίνει Λευκή κάρτα στον Γιώργο Ζώη!