Νέες φωτογραφίες: Ο Μάικλ Φασμπέντερ στη σέντρα για το «Next Goal Wins» του Τάικα Γουαϊτίτι

Η αληθινή ιστορία του Ολλανδού προπονητή ποδοσφαίρου Τόμας Ρόνχεν που βρέθηκε κάπου στον Ειρηνικό με σκοπό να διδάξει το άθλημα σε μια ομάδα που έσπαγε ως τότε ρεκόρ ηττών, μεταφέρεται στο σινεμά. Τάικα Γουαϊτίτι και Μάικλ Φασμπέντερ σφυρίζουν την έναρξη. 

Από τον Πάνο Γκένα
Νέες φωτογραφίες: Ο Μάικλ Φασμπέντερ στη σέντρα για το «Next Goal Wins» του Τάικα Γουαϊτίτι

Και μετά τον Φίντσερ, τι; 

Η ιστορία του Τόμας Ρόνχεν και της εθνικής ομάδας της Αμερικανικής Σαμόα, είναι ένα από τα πιο πρόσφατα «παραμυθάκια» που μπορεί και δίνει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Η Αμερικανική Σαμόα είναι ένα κρατίδιο, στο σύμπλεγμα νησιών της Σαμόα που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και με πληθυσμό μόλις 60.000 κατοίκων, δοκίμασε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει μια εθνική ομάδα ποδοσφάιρου. Όταν αυτή εγκρίθηκε από τη FIFA, τα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2002 εξελίχθηκαν σε εφιάλτη, με την ομάδα να χάνει 31-0 (!) από την Αυστραλία, το μεγαλύτερο σκορ που έχει καταγραφεί ως σήμερα στα προκριματικά του θεσμού. Για μια 8ετία η ομάδα γνώριζε συντριβές, μέχρι που κατέφθασε στη χώρα ένας Ολλανδός με σκοπό να ζήσει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του και να φτιάξει μια «κανονική» ομάδα ποδοσφαίρου.

Τα όσα τραγελαφικά έζησε ο Ρόνχεν περιγράφονται με λεπτομέρεια στο απολαυστικό ντοκιμαντέρ «Next Goal Wins», η επιτυχία του οποίου όπως και η larger-than-life υπόσταση της ιστορίας έδειχναν πως όλο αυτό θα εξελίσσονταν σε μυθοπλασία. 

Αυτό λοιπόν έγινε, για λογαριασμό της Fox Searchlight, με τον πολυάσχολο Νεοζηλανδό Τάικα Γουαϊτίτι να βρίσκεται πίσω από τις κάμερες και να υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Ίαν Μορις («What We Do in the Shadows»). Το «Next Goal Wins» γυρίστηκε το 2019 πριν το «Thor: Love & Thunder» και επιστρέφει τον Γουαϊτίτι στην πατρίδα και - ελπίζουμε - στην τρυφερή έμπνευση του «Hunt For The Wilderpeople».

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο περιοδικό EMPIRE: «Είναι η απόλυτη ιστορία των αουτσάιντερ. Το ότι διαδραματίζεται στην Πολυνησία είναι πολύ σημαντικό για μένα, επειδή είναι ο λαός μου [...] το να έχει πρόσβαση σε αυτή την ιστορία ένα ευρύτερο κοινό ήταν ένας από τους κύριους στόχους μου». Ο Μάικλ Φασμπέντερ, που τελευταία είχε αραιώσει τις κινηματογραφικές εμφανίσεις του, αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τόμας Ρόνχεν και μαζί του συμπρωταγωνιστεί η ταλαντούχα Ελίζαμπεθ Μος. 

Δείτε στη συνέχεια τις νέες φωτογραφίες, το τρέιλερ και ετοιμαστείτε για (κινηματογραφική) σέντρα! Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2023.

Βενετία 2023: Ο Ντέιβιντ Φίντσερ οπλίζει το «The Killer» με τα συστατικά ενός θεαματικού θρίλερ και βρίσκει ιδανικό στόχοΟι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου