Θα πείσει ο Τζέιμς Λ. Μπρουκς τον Τζακ Νίκολσον να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη;

O άνθρωπος που χάρισε στον πρωταγωνιστή δύο Όσκαρ και την τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη προσπαθεί να τον πείσει να επιστρέψει για τη νέα του ταινία. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Θα πείσει ο Τζέιμς Λ. Μπρουκς τον Τζακ Νίκολσον να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη;

Τζέιμς Λ. Μπρουκς και Τζακ Νίκολσον μετρούν τέσσερις συνεργασίες, μαζί με τη γκεστ εμφάνιση του τελευταίο στο «Broadcast News» για την οποία ο Τζακ ζήτησε να μην πάρει φράγκο. Του έχει χαρίσει δυο Όσκαρ στις ταινίες του, μαζί ίσως και την ωραιότερη (και πιο δύσκολα κερδισμένη, λόγω της ιδιοσυγκρασίας του χαρακτήρα) ερωτική εξομολόγηση στην ιστορία του σινεμά  - για το «Καλύτερα δεν Γίνεται», ο λόγος. Διάολε, η τελευταία (και κάπως άχρωμη για τα δεδομένα του πρωταγωνιστή) εμφάνιση του Τζακ στο σινεμά ήταν σε ταινία του Τζέιμς Λ. Μπρουκς.

Αν και κατά καιρούς κυκλοφορούν σενάρια επιστροφής, ο Αλεξάντερ Πέιν τον ήθελε για το «Νεμπράσκα», ο ίδιος υποτίθεται ότι ήθελε να παίξει σε ένα ριμέικ του «Τόνι Έρντμαν», ο Νίκολσον παραμένει ανενεργός με επιλεκτικές δημόσιες εμφανίσεις. Αν μπορεί κάποιος να τον πείσει να επιστρέψει μπροστά από τον φακό, έστω και για μια ολιγόλεπτη εμφάνιση, αυτός είναι ο Τζέιμς Λ. Μπρουκς. Η είδηση λοιπόν είναι αφενός ότι ο Μπρουκς προσπαθεί όντως να πείσει τον Τζακ να εμφανιστεί στη νέα του ταινία και αφετέρου ότι ένας ονομαστός δημιουργός της mainstream αμερικανικής παραγωγής επιστρέφει στην ενεργό δραση. H  νέα του ταινία, λοιπόν, έχει πρωταγωνίστρια την Έμα ΜακΚι, που είδαμε πρόσφατα ως «Barbie», αλλά και στα «Sex Education», «Emily» και «Eiffel» και αφηγείται τις προσπάθειες μιας ιδεαλίστριας πολιτικού να εκλεγεί κυβερνήτης σε αμερικανική πολιτεία και να τα φέρει βόλτα με τους δύστροπους συγγενείς της. Υποθέτουμε ότι ο Νίκολσον, αν αποδεχτεί την πρόταση του Μπρουκς, είτε θα υποδυθεί έναν από αυτούς, είτε κάποια φιγούρα της πολιτικής σκηνής.

Όπως και να ‘χει, μια επιστροφή του θα σήμαινε κινηματογραφικό πολιτισμικό γεγονός. Σπανίζουν κινηματογραφικά είδωλα αυτού του βεληνεκούς και ο Τζακ είναι, αν όχι ο τελευταίος, από τους τελευταίους των Μοϊκανών.