Νέα ψέματα! Η Νικόλ Κίντμαν επιβεβαιώνει τρίτο κύκλο «Big Little Lies»

Η υπερεπιτυχημένη, λαμπερή «θηλυκή εταιρεία» του ΗΒΟ φαίνεται πως είναι έτοιμη για νέα «μυστικά και ψέματα». 

Από τον Πάνο Γκένα
Νέα ψέματα! Η Νικόλ Κίντμαν επιβεβαιώνει τρίτο κύκλο «Big Little Lies»

Η πολυβραβευμένη γυναικοπαρέα του ΗΒΟ δεν έχει κλείσει τις υποθέσεις τις.

Το «Big Little Lies» σε σκηνοθεσία Ζαν Μαρκ Βαλέ ήταν ένα από τα καλύτερα δείγματα τηλεόρασης των τελευταίων χρόνων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τις ποικίλλες συζητήσεις που συνόδευσαν το επίκαιρο περιεχόμενο και την ερμηνευτική ποιότητα της πρωταγωνιστικής τετράδας. Τα παραπάνω επισφράγισαν 8 βραβεία Emmy (συμπεριλαμβανομένων της Καλύτερης Μίνι Σειράς και Α' Γυναικείου για τη Νικόλ Κίντμαν), αλλά και βραβεύσεις σε Χρυσές Σφαίρες, Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών, Critic's Choice κ.α.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ως μίνι-σειρά της μίας σεζόν, η επιτυχία έδωσε το πράσινο φως σε έναν δεύτερο κύκλο, πιο εσωστρεφή, χωρίς τις ανατροπές και την αστυνομική υποπλοκή του πρώτου, ο οποίος εμβάθυνε στις ζωές των πρωταγωνιστριών και είχε επιπλέον τη Μέριλ Στριπ σε υποστηρικτικό ρόλο. Τι θα λέγατε, για μία τρίτη βόλτα στο Μόντερεϊ; Σύμφωνα με την ηθοποιό και εκτελεστική παραγωγό, Νικόλ Κίντμαν, η ομάδα ετοιμάζεται.

Σε πρόσφατη, κοινή τους συνέντευξη στο Vanity Fair, η Νικόλ Κίντμαν και η Ριζ Γουίδερσπουν συζήτησαν το μέλλον της σειράς, με την Γουίδερσπουν να «μαλώνει» παιχνιδιάρικα την Κίντμαν πως έχει ήδη πει περισσότερα απ' ότι έπρεπε. «Είμαι ενθουσιασμένη», σχολίασε η Κίντμαν. «Πρέπει όμως να κλείσω το στόμα μου!», συμπλήρωσε. Λίγο πριν, όμως, φρόντισε να υπογραμμίσει πως η παραγωγή κινείται σε γοργούς (fast and furious, όπως είπε) ρυθμούς και η Λίαν Μοριάρτι, η συγγραφέας του βιβλίου, σύντομα θα παραδώσει τη συνέχεια.

Το HBO και Max δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα επίσημα την ανακοίνωση-έκπληξη, δεδομένου ότι προηγούμενα σχόλια του καστ φανέρωναν μία δυστοκία για το ενδεχόμενο τρίτης σεζόν. Η Ζόι Κράβιτς για παράδειγμα, είχε δηλώσει πως στο GQ το 2021 πως η σειρά τελείωσε με τον θάνατο του σκηνοθέτη της Ζαν-Μαρκ Βαλέ.

Να θυμίσουμε πως το «Big Little Lies», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λίαν Μοριάρτι, είχε αφετηρία ένα βίαιο επεισόδιο ανάμεσα στα παιδιά ενός σχολείου, που εξελίσσεται σταδιακά σε μια δραματική υπόθεση που φέρνει τους γονείς σε σύγκρουση. Οι ψίθυροι και οι φήμες αποκτούν μεγάλες διαστάσεις, και οι αλήθειες με τα ψέματα γίνονται ένα μπερδεμένο κουβάρι. Όλοι ήταν σίγουροι ότι η κατάσταση θα κατέληγε σε δάκρυα για κάποιους, κανείς όμως δεν πίστευε ότι το τέλος θα ήταν ένας φόνος…

Αλήθεια ή big little lie; Θα δείξει. Για την ώρα, θα αρκεστούμε στο υπέροχο «Cold Little Heart» του Michael Kiwanuka από τους τίτλους αρχής.