«Nope»: Ο Τζόρνταν Πιλ επιστρέφει με μια νέα ιστορία τρόμου

Με μόλις δυο ταινίες ως σκηνοθέτης, ο Τζόρνταν Πιλ έχει καταφέρει ένα βιογραφικό ανώτερο αρκετών ομοτέχνων του, αλλά κυρίως ζηλευτό για τον τρόπο που διαχειρίζεται τον «νέο» τρόμο. Και τώρα ήρθε η ώρα να τριτώσει το «Κακό».

«Nope»: Ο Τζόρνταν Πιλ επιστρέφει με μια νέα ιστορία τρόμου

Δεν είναι μόνο το «Τρέξε» που καρπώθηκε το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, ούτε το αντάξιο «Us» που ακολούθησε, αλλά η ενασχόληση του Πιλ με τα «κοινά» κινηματογραφικά, όντας παραγωγός από το «BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι, και δημιουργός της τηλεοπτικής ανάστασης της «Ζώνης του Λυκόφωτος», και η μεγάλη του αγάπη -για πολλούς, άγνωστη- να δανείζει τη φωνή του σε ταινίες κινοουμένων σχεδίων - σημειώστε το «Toy Story 4», τους «Πελαργούς» αλλά και το «Robot Chicken» ή το «Rick and Morty», ή ένα cameo πέρασμα στο «Coco».

Και τώρα, η επιστροφή. Ο Τζόρνταν Πιλ έρχεται με το «Nope» -αργκό για το «όχι»-, μυστήριο όσο και η αφίσα που το συνοδεύει, καθώς καμία άλλη πληροφορία δεν θα μάθουμε από τα σφιχτά χείλη του. Ένα παχύ σύννεφο πάνω από μια μικρή πόλη στη μέση του ποθυενά, η ουρά ενός χαρταετού και ο βραβευμένος με Όσκαρ πλέον, Ντάνιελ Καλούγια αλλά και ο Στίβεν Γιούν του «Minari» μαζί με την Κέκε Πάλμερ, στο καστ, με ένα χρόνο αναμονής. Στις 22 Ιουλίου του 2022, θα δούμε τι είναι αυτό που θα δούμε.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει και αυτή από την Universal, καθώς ο Πιλ έκλεισε ένα πενταετές συμβόλαιο με την εταιρία από το 2019 με το «Us», που συγκέντρωσε περί των 255 εκατομμυρίων δολαριών σε παγκόσμιες εισπράξεις, ακριβώς το ίδιο που μάζεψε και το «Get Out», με τη διαφορά οτι το δεύτερο γυρίστηκε μονάχα με 5 εκατομμύρια δολάρια budget.