Το νέο είδωλο του σινεμά δράσης ακούει στο όνομα Μπομπ Όντενκερκ

Μετά το «Nobody», ο Μπομπ Όντενκερκ φιλοδοξεί να χτίσει προφίλ σκληρού action hero με μια νέα ταινία, το «Normal» σε σκηνοθεσία Μπεν Γουίτλι.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Το νέο είδωλο του σινεμά δράσης ακούει στο όνομα Μπομπ Όντενκερκ

To «Nobody» πάτησε στη συνταγή του «John Wick», με τον Μπομπ Όντενκερκ να αντικαθιστά τον Κιανού Ριβς και την μπαλετική κινησιολογία του δεύτερου να δίνει τη θέση της σε μια αγοραία τραχύτητα. Κοινώς, ο Όντενκερκ ρίχνει βρωμόξυλο. Σε συνδυασμό με ένα ιστγουντικό γρύλισμα, ο πρώην κωμικός και πρωταγωνιστής του «Better Call Saul» προέκυψε ένας αναπάντεχα αποτελεσματικός action hero. Ο Όντενκερκ φαίνεται να ζήλεψε την ύστερη φιλμογραφία του Λίαμ Νίσον και φιλοδοξεί να συνεχίσει τη διαδρομή του στο σινεμά δράσης.

Στη νέα του ταινία με τίτλο «Normal» υποδύεται έναν σερίφη που παίρνει τη θέση του προηγούμενου, ανακαλύπτει κάτι σκοτεινό στην πόλη που προστατεύει και λύνει τα προβλήματα με γροθιές. Το σενάριο υπογράφει και πάλι ο Ντέρεκ Κόλσταντ του «Nobody», ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Μπεν Γουίτλι. Κακά τα ψέματα, καθόλου ευχαριστημένους δεν μας έχουν αφήσει οι τελευταίες mainstream δουλειές του Βρετανού δημιουργού και αν κρίνουμε από το «Meg 2», ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το action σινεμά είναι αυτός που ΔΕΝ θέλουμε να βλέπουμε στο πανί.

Θα κάνουμε υπομονή, όμως, ίσως η δράση του «Normal» δεν είναι μονταρισμένη σαν να θέλει να προκαλέσει επιληπτικό σοκ στους θεατές της.