Δεδομένου τα τελευταία χρόνια οι καλύτερες ταινίες με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ είναι μάλλον αυτές που έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος (το εξαιρετικό «Gone Baby Gone» και το διασκεδαστικό «The Town»), δεν είναι να απορεί κανείς που o Άφλεκ έχει αφοσιωθεί στην φροντίδα της σκηνοθετικής του καριέρας, έχοντας πληθώρα πρότζεκτ να τον περιμένουν μόλις τελειώσει την επόμενή του δουλειά, την πολιτική ταινία «Argo». Δεν έχει βέβαια εγκαταλείψει τελείως την υποκριτική, αφού δημοσιεύματα τον θέλουν να είναι διατεθειμένος να χωρέσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική κωμωδία «Nathan Decker» στο όλο και πιο φορτωμένο πρόγραμμά του.
Το σενάριο, το οποίο έχει γράψει ο Νταν Φόγκελμαν του «Crazy, Stupid, Love.», είχε στο παρελθόν ελκύσει το ενδιαφέρον του Τομ Κρουζ αλλά φαίνεται ότι πια ο Άφλεκ είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τον χαρακτήρα ενός πολιτικού, ο οποίος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε αφότου ένα ερωτικό σκάνδαλο διαλύσει την καλά οργανωμένη ζωή και καριέρα του. Όταν φτάσει εκεί, θα αναγκαστεί να δει παλιούς φίλους, να φτιάξει τη σχέση του με παλιούς φίλους και να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Σαν ιστορία είναι στο ίδιο πολιτικό/κοινωνικό ύφος με τους πρόσφατους ρόλους του στα «State of Play» (όπου επίσης υποδύεται έναν φιλόδοξο πολιτικό σε πτώση) και «The Company Men», αν και ελπίζουμε να δείξει περισσότερο δόντια και από τις δύο καλοπροαίρετες αλλά τελικά αδύναμες προσπάθειες σε πολιτικό θρίλερ και δράμα αντίστοιχα.
Αν η συμφωνία κλείσει, τα γυρίσματα θα πρέπει να προγραμματιστούν ανάμεσα στην ολοκλήρωση του μοντάζ του «Argo» και την έναρξη του βασισμένου σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, «The Stand», πράγμα που σημαίνει ότι η νέα εκδοχή του σεναρίου, που έχει ζητήσει ο Άφλεκ, και η πρόσληψη σκηνοθέτη πρέπει να γίνουν σύντομα. Εν τω μεταξύ περιμένουμε να δούμε τον Άφλεκ (ίσως στο φεστιβάλ Καννών;) στην νέα, άτιτλη ακόμα ταινία του Τέρενς Μάλικ στο πλευρό της Ρέιτσελ ΜακΆνταμς.
Χριστίνα Λιάπη