Ο Φράνκο αυτοακρωτηριάζεται και οι θεατές λιποθυμούν

Λιποθυμίες και αποχωρήσεις προκάλεσε η πρώτη προβολή του θρίλερ «127 ώρες» του Ντάνι Μπόιλ στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Ο Φράνκο αυτοακρωτηριάζεται και οι θεατές λιποθυμούν
Λιποθυμίες και αποχωρήσεις προκάλεσε η πρώτη προβολή του θρίλερ «127 ώρες» του Ντάνι Μπόιλ στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του ορειβάτη Άαρον Ράλστον ο οποίος βρίσκεται για 127 ώρες παγιδευμένος σε ένα απομονωμένο φαράγγι κάπου στη Γιούτα με το χέρι του επίσης παγιδευμένο κάτω από έναν ασήκωτο βράχο.

«Δεν κάνουμε λάθος, οι σκηνές όπου ο ήρωας κόβει το ίδιο το χέρι του για να ελευθερωθεί έπειτα από πέσιμο ανήκουν στις πιο ρεαλιστικές που έχουν αποτυπωθεί ποτέ σε φιλμ και δεν εκλαμβάνονται ελαφρά. Μπορούσες να δεις ανθρώπους σοκαρισμένους, να παλεύουν να παραμείνουν στις θέσεις τους, να προσπαθούν να αντιπαρέλθουν την ένταση των όσων συνέβαιναν μπροστά τους...» γράφει κριτικός κινηματογράφου που παρακολούθησε το φιλμ.

Το επίσημο ρεπορτάζ αναφέρει ότι τρεις θεατές λιποθύμησαν στη θέα του Τζέιμς Φράνκο να αυτοακρωτηριάζεται. Το σενάριο του μόνιμου συνεργάτη του Μπόιλ, Σάιμον Μποφόι διαβάζουμε ότι περιέχει μία ολόκληρη ώρα χωρίς διάλογους. Προφανώς με τέτοιες σκηνές τα λόγια είναι περιττά. 


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ