Καλωσήλθατε σε μια ελίτ κοινωνία. Που κάπου έχει κρατήσει μια θέση και για τον Μάρτιν Σκορσέζε. Η Γουάισταϊν κυκλοφόρησε ένα αγγλόφωνο τρέιλερ για το Snabba Cash, ή για να καταλαβαίνουμε τι λέμε το Easy Money του Σουηδού Ντάνιελ Εσπινόζα («Safe House») με πρωταγωνιστή τον Τζόελ Κίναμαν του «The Killing» και προσεχώς του «Robocop». Το τρέιλερ είναι πραγματικό teaser, χρησιμοποιώντας μόνο μουσική (μια διασκευή του διάσημου ατμοσφαιρικού ντουέτου από τη Λακμέ του Ντελίμπ) και μια γραπτή εισαγωγή στο θέμα: σε αυτόν τον όμορφο κόσμο, το κάλλος βραβεύεται, η αφθονία αποθεώνεται, αλλά τίποτα δεν είναι αληθινό κι όλα έχουν την τιμή και το τίμημά τους.
Ο κόσμος των προνομίων είναι ένας κόσμος εγκλήματος και δεν επιβιώνουν όλοι. Ήρωας του φιλμ, βασισμένου στο ομότιτλο βιβλίο του Γιανς Λάπιντους, που ο Τζέιμς Έλροϊ έχει αποκαλέσει «επικό θρίλερ αντάξιο του Στινγκ Λάρσον (Το Κορίτσι με το Τατουάζ)», ο νεαρός Γιόχαν Βέστλουντ (Κίναμαν), φοιτητής οικονομικών από χαμηλή κοινωνική τάξη, που όταν ερωτεύεται μια νεαρή κληρονόμο, ζει διπλή ζωή, συναναστρεφόμενος την υψηλή κοινωνία, αλλά και διακινδυνεύοντας τα πάντα μέσα σε ένα κόσμο εγκλήματος, που του εξασφαλίζει ό,τι χρειάζεται για να μπορεί να συμβαδίσει με το life-style των πλουσίων.
Η ταινία προβλήθηκε ήδη από το 2010 στη Σουηδία και κυκλοφορεί τώρα στην Αμερική χάρη στην αναγνώριση που έλαβε από τον Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος ανέλαβε να τη συστήσει στο κοινό βάζοντας εγγυητή το όνομά του – “Martin Scorsese presents”. Στο μεταξύ, η ιστορία του Γιόχαν έχει ήδη ένα σίκουελ που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013. Α.Ν