Κενόμπι Vs Νταρθ Βέιντερ ξανά! Πρώτες εικόνες από την τηλεοπτική σειρά με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει ως μάστερ Τζεντάι στον «Πόλεμο των Άστρων» και στον πόλεμο των streaming υπηρεσιών.

Από τον Πάνο Γκένα
Κενόμπι Vs Νταρθ Βέιντερ ξανά! Πρώτες εικόνες από την τηλεοπτική σειρά με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ

Το σύμπαν του «Star Wars» διαστέλλεται στην μικρή οθόνη. Μετά την μεγάλη επιτυχία του «The Mandalorian», το Disney+ αποτελεί πλέον τη στέγη πληθώρας ιστοριών ενός «γαλαξία πολύ, πολύ μακριά» και η πλέον αναμενόμενη είναι η σειρά με βασικό ήρωα τον Όμπι-Ουάν Κενόμπι, που σηματοδοτεί την επιστροφή του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (και όχι μόνο) στο franchise.

Πριν λίγες μέρες, το Disney+ ανακοίνωσε νέο προγραμματισμό που βασίζεται στις μεγάλες επιτυχίες του στούντιο (Star Wars, Marvel, Pixar) και έδωσε στην δημοσιότητα προσχέδια της σειράς «Kenobi», εξάπτοντας την φαντασία των φανατικών. Ανάμεσα σε σκοτεινές εικόνες από το άνδρο του Νταρθ Βέιντερ στον πλανήτη Μούσταφαρ και τα γνώριμα τοπία του Τατουίν, το σχέδιο που προκάλεσε τις περισσότερες συζητήσεις είναι αυτό που δείχνει μία ρεβάνς της μονομαχίας Κενόμπι-Βέιντερ.

Δείτε στη συνέχεια τις πρώτες εικόνες.

«Υπάρχει μεγάλη λαχτάρα για την επιστροφή του χαρακτήρα. Οι φανατικοί έκαναν αρκετή υπομονή, ξέρεις», σχολιάζει ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ο οποίος θα ερμηνεύσει ξανά τον Κενόμπι σχεδόν 20 χρόνια μετά το τρίτο πρίκουελ «Η Εκδίκηση των Σιθ» (2005). Τα επεισόδια της σειράς θα σκηνοθετήσει η Ντέμπορα Τσόου, με προϋπηρεσία στο «Mandalorian». «Είναι μία σκοτεινή περίοδος, δεν είναι αφαλές να είσαι Τζεντάι. Υπάρχουν κυνηγοί Τζεντάι εκεί έξω», δηλώνει η σκηνοθέτις.

 

Μαζί με τα οικεία πρόσωπα των Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζόελ Έτζερτον και Μπόνι Πις (ίσως κάποιοι να μην θυμούνται την σύντομη εμφάνισή τους ως ανάδοχοι του Λουκ Σκάιγουόκερ, Όουεν και Μπερού Λαρς στα Επεισόδια ΙΙ και ΙΙΙ), στην τηλεοπτική σειρά θα συναντήσουμε τον Κουμάιλ Ναντζιάνι (με ανεβασμένες μετοχές μετά την οσκαρική υποψηφιότητα του «The Big Sick» και τους πρόσφατους «Eternals» της Marvel), την εξαιρετική ηθοποιό Ίντιρα Βάρμα (λάτρεις του βρετανικού Εθνικού Θεάτρου θα τη θυμούνται στο «Άνθρωπος και Υπεράνθρωπος» του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω μαζί με τον Ρέιφ Φάινς, οι περισσότεροι όμως την γνωρίζουν από τα «Rome», «Game of Thrones»), τον Σουνγκ Κανγκ (των «Fast & Furious»), τη Μόουζες Ίνγκραμ («Το Γκαμπί της Βασίλισσας»), τον Ρούπερτ Φρεντ («Homeland»), τον Ο'Σι Τζάκσον τζ. («Straight Outta Compton»), τη Σιμόν Κέσελ («Reckoning») και... τον Μπένι Σάφντι, τον έτερο αδελφό του δημιουργικού διδύμου Τζος και Μπένι Σάφντι, δημιουργών των «Good Time» και «Uncut Gems».

 

Η Lucasfilm σκεφτόταν μία σόλο ταινία για τον Όμπι-Ουαν Κενόμπι αρκετά χρόνια πριν (είχε ακουστεί μάλιστα το όνομα του Στίβεν Ντάλντρι στην σκηνοθεσία), αλλά μετά την απότομη εμπορική προσγείωση του spin-off «Solo», τα νεύρα μιας μερίδας σκληροπυρηνικών θαυμαστών της σειράς λόγω «Τελευταίων Τζεντάι», «Skywalker Η Άνοδος» και την κινηματογραφική «κόπωση» του franchise, προτίμησε να δοκιμάσει - με τον γνωστό αδηφάγο τρόπο της βέβαια - το Disney+.

Προφανώς η τηλεοπτική σειρά του Όμπι-Ουάν Κενόμπι θα τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στα Επεισόδια ΙΙΙ «Η Εκδίκηση των Σιθ» και IV «Μία Νέα Ελπίδα» (η ταινία που τον πρωτοσύστησε με το πρόσωπο του θρυλικού Άλεκ Γκίνες), λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα έχουν συμπληρώσει στην ιστορία του Δασκάλου Τζεντάι τα «Star Wars: The Clone Wars» και «Star Wars: Rebels». Ίσως οι δημιουργοί της σειράς βρουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν χαρακτήρες και γεγονότα του «Solo», οπότε (ευσεβείς πόθοι είναι αυτοί!) δούμε ξανά την Κί-Ρα της Εμίλια Κλαρκ και τον Νταρθ Μολ σε μία νέα μονομαχία με τον Κενόμπι.

Η πρεμιέρα της θα γίνει το 2022 και σύμφωνα με δηλώσεις του ΜακΓκρέγκορ η σειρά θα είναι μίας σεζόν. «Do not assume anything Obi-Wan», που θα έλεγε και ο Γιόντα.