Αλ Πατσίνο: «O Λιούμετ και ο Μίλος Φόρμαν μού άσκησαν κριτική για τον Σημαδεμένο»

Μεγάλοι σκηνοθέτες της εποχής δεν καταλάβαιναν γιατί ο Πατσίνο επέλεξε να παίξει σε αυτό το «σκουπίδι» - θυμίζουμε ότι ο Σημαδεμένος είχε θεωρηθεί μέγιστη καλλιτεχνική αποτυχία, πριν αποκτήσει cult status και αποκατασταθεί (μερικώς) στην εκτίμηση της κριτικής.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Αλ Πατσίνο: «O Λιούμετ και ο Μίλος Φόρμαν μού άσκησαν κριτική για τον Σημαδεμένο»

Η αυτοβιογραφία του Αλ Πατσίνο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και, δεδομένα, θα τροφοδοτήσει τις κινηματογραφικές ιστοσελίδες με ειδήσεις – όπως είθισται να συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Στο πλαίσιο της προώθησής της, ο αγαπημένος ηθοποιός βρέθηκε σε μια προβολή του «Σημαδεμένου» κι εκεί αποκάλυψε ότι γνωστοί και επιτυχημένοι σκηνοθέτες της εποχής διαφώνησαν με την επιλογή του να παίξει στην ταινία του Ντε Πάλμα, ενώ παράλληλα σχολίασε και τα over the top ερμηνευτικά του ξεσπάσματα, που έγιναν με τον καιρό κάτι σαν σήμα κατατεθέν.

«Ήμουν σε δείπνο με τον Μίλος Φόρμαν και με ρώτησε ευθέως πώς είναι δυνατόν να έχω παίξει στη Σκυλίσια Μέρα και να πηγαίνω να κάνω τον γαμ****ο τον Σημαδεμένο. Κι ο φίλος μου ο Σίντνεϊ Λιούμετ, που με σκηνοθέτησε εκεί, διαφώνησε με την επιλογή μου, με ρώτησε γιατί παίζω σε αυτές τις αηδίες. Θαύμαζα το πάθος τους, αλλά δεν συμφωνούσα», είπε ο Πατσίνο, αναγνωρίζοντας ότι κάπου εκεί άρχισε να γεννιέται ο επονομαζόμενος Shouty Al, αν και ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό ξεκίνησε πολύ νωρίτερα.

«Νομίζω ότι στα σχολικά μου χρόνια είχα κάνει πολύ εμπνευσμένη δουλειά, έμπαινα πολύ μέσα σ’αυτό που συνέβαινε στη σκηνή. Αυτός ήταν κι ο λόγος που ο δάσκαλος μου έπιασε τη μητέρα μου και της μίλησε και την έπεισε ότι πρέπει να κυνηγήσω τον δρόμο της υποκριτικής. Όταν γύριζα τον Σημαδεμένο, στράφηκα σε εκείνα τα χρόνια. Ξέρω ότι μου ασκείται κριτική γι’αυτά τα over the top ξεσπάσματα, αλλά με τον καιρό διαπίστωσα ότι πολύς κόσμος πλήρωνε εισιτήριο γι’ αυτα και συνέχισα έτσι. Ναι, κάποιες φορές ίσως το παρατράβηξα. Νομίζω ότι θα μπορούσα να τα μετριάσω λίγο, το παραδέχομαι», πρόσθεσε σε πιο εξομολογητικό τόνο, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο γλύκας είναι.

Όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, μόνο όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, θα καταλάβουμε πραγματικά πόσο μας έλειψε και πόσο δεδομένο τον είχαμε. Προς το παρόν, αναμένουμε με ανυπομονησία τόσο την αυτοβιογραφία του, όσο και τις επόμενες εμφανίσεις του μπροστά από τον φακό.  

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Xιούμορ και αγωνία στο «Saturday Night»Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου