Γουέστερν αλλά και σίκουελ του «Election» εξελίσσει ο Αλεξάντερ Πέιν

Κατά πως έχουν τα πράγματα, η επόμενη ταινία από το «Holdovers» θα είναι το γουέστερν και σε επόμενο στάδιο η συνέχεια της ταινίας του 1999, και πάλι με την Ριζ Γουίδερσπουν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Γουέστερν αλλά και σίκουελ του «Election» εξελίσσει ο Αλεξάντερ Πέιν

Είναι ένα προνόμιο να απολαμβάνουμε και πάλι ενεργό Αλεξάντερ Πέιν, παρότι η εποχή κάνει όσα μπορεί να δημιουργεί εμπόδια στους όχι και άφθονους της περασμένης γενιάς που έχουμε να περιμένουμε δουλειά τους.

Σειρά μετά το επιτυχημένο -και εξαιρετικό- «Holdovers» παίρνει ένα γουέστερν, εγχείρημα που δεν θα έλεγες το πιο προβλέψιμο για έναν κατ΄ εξοχήν αστικό σκηνοθέτη. Όμως ο Πέιν θέλει να το κάνει και θέλει να το κάνει στη φλέβα του Άντονι Μαν, ενός γίγαντα του είδους, ο οποίος στην δεκαετία του '50 παρέδωσε μια αρραγή αλυσίδα σπουδαίων γουέστερν, τα περισσότερα εκ των οποίων περιέχουν στην σχέση πρώτου πλάνου και φόντου μια εκπληκτική συζήτηση ψυχαγραφήματος χαρακτήρων και θεματικής σκηνοθεσίας του τοπίου. 

Ο Ντέιβιντ Χέμινγκσον επανέρχεται μετά την περυσινή επιτυχία εκ νέου στο σενάριο της ταινίας αυτής, με τις φήμες να λένε πως ένας ήδη γραμμένος ρόλος είναι για τον Πολ Τζιαμάτι - θα είναι με το καλό η τρίτη συνεργασία με τον Πέιν. Να φέρουν και τον Τζέφρι Ράιτ που ταιριάζει γάντι, να αρχίσει η γιορτή.

«Θα ήταν ωραία να υιοθετήσω μια ρεαλιστική/νατουραλιστική προσέγγιση στο Γουέστερν, χρησιμοποιώντας το τοπίο, η αίσθηση του χώρου είναι σημαντική. Μέρος του ενδιαφέροντός μου είναι η συνάρτηση χαρακτήρα και τοπίου», λέει ο Πέιν ανοίγοντας τον δρόμο στην αναβίωση του Μαν, αλλά και ενός τρόπου που έχει εκλείψει - δεν το είδαμε τονισμένα ούτε στο 1ο κεφάλαιο του «Ορίζοντα» του Κόστνερ. Η ταινία θα είναι τοποθετημένη στην Νεμπράσκα (που αλλού;) του 1886.

Από την άλλη, ο Τζιμ Τέιλορ πιάνει δουλειά στην συγγραφή ενός σίκουελ του «Election». Εδώ πάντως δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι σβέλτα, αφού η όλη υπόθεση είναι ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια, «μόλις σχηματοποιείται το πώς θέλουμε να είναι η συνέχεια», λέει η Πέιν. Πάντως θα επιστρέψει με το καλό και η αρχική πρωταγωνίστρια, οσκαρούχος πια, Ριζ Γουίδερσπουν.

 

Η ΕΑΚ ρωτάει το Υπουργείο Πολιτισμού για την αντικατάσταση της επιτροπής επιλογής της υποψηφιότητας για Όσκαρ Διεθνούς ΤαινίαςΣινεμά με θέα στο Ιόνιο: Το πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς «Κύματα»