Οι «κακοί» της DC καρποφορούν: Spinoff για τον Πιγκουίνο στο HBO Max;

Σαν την Λερναία Ύδρα, αλλά χωρίς να κόβεται κανένα κεφάλι, παρακολουθούμε κάθε υπερηρωική δημιουργία να φέρνει νέους χαρακτήρες που στην συνέχεια γίνονται πρωταγωνιστές της δικής τους ιστορίας. Καλά θα πάει αυτό.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Οι «κακοί» της DC καρποφορούν: Spinoff για τον Πιγκουίνο στο HBO Max;

Ζούμε την εποχή της villain ανθοφορίας. Κινηματογραφικές καλλιέργειες ευνοούνται από το κλίμα, που για ένα παλαιότερο είδος σινεφιλίας είναι βροχερό και άνυδρο συνάμα. Σειρά απ' ότι φαίνεται παίρνει ο Πιγκουίνος του καινούργιου Μπάτμαν, με τον Κόλιν Φάρελ στον ρόλο, που εδώ τον βρίσκαμε να είναι πασίχαρος και απολαυστικός στα περί της εμπειρίας του. Αν θα υπογράψει για το spinoff που συζητιέται στο HBO Max, δεν είναι πάντως βέβαιο ακόμη.

Και πώς να είναι, θα ρωτήσει κάποιος. Μια ταινία που δεν έχει βγει ακόμα, αυτή του Ματ Ριβς δηλαδή με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον ρόλο του Σκοτεινού Ιππότη, υπολογίζεται με άπειρη βεβαιότητα για την εμπορική της επιτυχία και σχεδιάζεται ήδη πώς θα πάρουμε ένα-ένα τα κλαδιά-χαρακτήρες της για να φτιάξουμε καινούργια δέντρα-ταινίες. Κριτήριο άλλο; Αναζητάται.

Αν και επίσημα χείλη δεν έχουν ανοίξει, από κάπου ακούστηκε ένα α λα «Σημαδεμένος» σχέδιο που θα εξιστορεί την αναρρίχηση του Πιγκουίνου στην εξουσία. Από την άλλη εμάς μας αρκεί το πρώτο 5λεπτο του «Ο Μπάτμαν Επιστρέφει», τόση απαρχαίωση.

Η περίπου βεβαιότητα ότι ο Πιγκουίνος θα ακολουθήσει τη μοίρα του Τζόκερ, αν και λογικά δεν μπορεί ποτέ να έχει την απήχησή του, τεκμηριώνεται και από το «μέτωπο Suicide Squad», όπου ο Τζον Τσένα από την ομάδα των έγχρωμων διασκεδαστικών παραφρόνων πήρε ήδη δική του σειρά, το «Peacemaker», που τον Ιανουάριο του 2022 θα κοσμήσει τον δίαυλο του HBO Max. Παρομοίως και ο Green Lantern, αλλά και η Χάρλεϊ Κουίν που θα έχει την τρίτη της animated σεζον στο τέλος του 2021. 

Το Batman πάντως, αυτό που αν είναι θα γεννοβολήσει το spinoff του Πιγκουίνου, βγαίνει τον Μάρτιο του 2022. Ως τότε καλή μας τύχη ποιος ξέρει πόσα φιλόδοξα, αλησμόνητα υπερηρωικά θα έχουν ξεπηδήσει.