Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του νέου Γουές Άντερσον, ακόμα μεγαλώνει το καστ...

Αν κάποιος έτρεφε έναν φόβο, ή μια ελπίδα, ότι το «The Phoenician Scheme» θα ήταν μικρότερη παρέλαση ονομάτων, μόλις διαψεύστηκε.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του νέου Γουές Άντερσον, ακόμα μεγαλώνει το καστ...

Επιδειξιομανία ή λατρεία των ηθοποιών στο πρόσωπό του, γεγονός παραμένει ότι φαινόμενο σαν κι αυτό του Γουές Άντερσον με τα ερμηνευτικά του επιτελεία δεν έχει υπάρξει ξανά. Παρά το γεγονός ότι ο μόνος πραγματικός σταρ των ταινιών του είναι ο ίδιος - και με δεδομένο ότι ποτέ ηθοποιός του δεν τιμήθηκε με μια έστω υποψηφιότητα στα Όσκαρ (αντίθετα ας πούμε με τον Γούντι Άλεν που πάντα συγκέντρωνε σπουδαία καστ και μοίραζε ερμηνευτικές υποψηφιότητες και βραβεία σαν σοκολατάκια), αλλού θα πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι τέτοιων καστ στις ταινίες του Τεξανού. Δηλαδή το εξής απλό: Περνάμε καλά. Και στους ηθοποιούς αρέσει ιδιαίτερα να περνάνε καλά.

Έτσι λοιπόν η νέα ταινία, που ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της στην Γερμανία, δεν έχει μόνο Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Μάικλ Σέρα, Μπιλ Μάρεϊ, Ριζ Άχμεντ και Μία Θρέπλτον στο καστ. Έχει και (πάρτε ανάσα) Σκάρλετ Γιόχανσον, Τομ Χανκς, Γουίλεμ Νταφό, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Μπράιαν Κράνστον και πολλούς άλλους ακόμα σε ένα καστ μετρημένων μέχρι στιγμής 19 χαρακτήρων. Ίσως έπρεπε να βάλω θαυμαστικό. Αλλά μετά σκέφτηκα το «Heat» του '95, ή το «Short Cuts» του '93 που είχαν κάπου τόσους και είχαν όλοι ρόλο. Boomer.

Φωτογράφος τους εδώ θα είναι ο βετεράνος Μπρούνο Ντελμπονέλ, που αντικαθιστά τον μόνιμο Ρόμπερτ Γιόμαν, ενώ ο Ρόμαν Κόπολα είναι συν-σεναριογράφος και εδώ όπως ήταν στα «The Darjeeling Limited» και «Moonrise Kingdom» για μια ιστορία που ακούγεται σαν να υπεισέρχεται σε εδάφη κατασκοπίας. 

Τρέμε λε Καρέ.