Μπλέκει δικαστικά ο Χοακίν Φίνιξ μετά την αποχώρησή του από τη νέα ταινία του Τοντ Χέινς;

Σύμφωνα με τις φήμες, η έξοδός του από το γκέι δράμα μόλις πέντε ημέρες πριν την έναρξη των γυρισμάτων, ιδέα ταινίας σημειωτέον που ο ίδιος έσπρωξε πιεστικά στον δρόμο του Χέινς, ενδέχεται να αποτελέσει αιτία δικαστικής δίωξης.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Μπλέκει δικαστικά ο Χοακίν Φίνιξ μετά την αποχώρησή του από τη νέα ταινία του Τοντ Χέινς;

Από τη μια έχουμε τον Χοακίν Φίνιξ να ανακαλύπτει και να προωθεί ανελέητα το σχέδιο στον Τοντ Χέινς. Μια υπόθεση που συζητιόταν για πολλούς λάθος λόγους (φερ' ειπείν για το αν μπορεί ένας στρέιτ ηθοποιός να υποδυθεί έναν γκέι ρόλο - και στον Φίνιξ δεδομένα, και δικαιότατα, δούλεψε μια αντίδραση σε αυτό), μια ιστορία που γνωστοποιήθηκε αρκετά στον Τύπο αφού ο ηθοποιός έμοιαζε απολύτως ένθερμος και μάλιστα πιεστικός προς όσο το δυνατόν πιο ακραία ρεαλιστικές σκηνές σεξ.

Από την άλλη έχουμε αυτή την μυστηριώδη, και μάλλον βίαιη αποχώρηση από την παραγωγή μια ανάσα προτού μπει σε κίνηση. Το γεγονός προκάλεσε αναμενόμενο χαλασμό στο social, όπου όλοι βέβαια θα είχαν κάτι να πουν. Και τώρα ακούγεται ότι ενδέχεται η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού η κατάρρευση της παραγωγής έχει προφανή οικονομικό ζημιογόνο αντίκτυπο στην ζωή των συμμετεχόντων. Και η Βιομηχανία παρακολουθεί βέβαια, ενόψει και του 2ου «Joker» που μπορεί να «σώσει» το όνομα του Φίνιξ, όσο και αν πράξεις όπως αυτές είναι λίαν αντιεπαγγελματικές - μέχρις ότου μάθουμε τους λόγους της αποχώρησης.

Μια εκ των παραγωγών της ταινίας μιλά για «εφιάλτη», ανασύρει το ιστορικό της κατάστασης με τον ηθοποιό να είναι η κινητήρια δύναμη και η σπίθα για την έναρξη της ιστορίας αυτού του έργου (ένα γκέι δραματικό ρομάντσο τοποθετημένο στη δεκαετία του '30) και τα λοιπά. Βγάζει και τον εαυτό της (ως εταιρεία) από την εξίσωση καλώντας τον κόσμο να μελετήσει το αρχείο της εταιρείας στην δημιουργία LGBTQ ταινιών και στην συνεργασία με καλλιτέχνες από την κοινότητα - αυτό σε απάντηση περί της ιστορίας στρέιτ ηθοποιός σε γκέι ρόλο. Απίστευτος αλλά αληθινός ο τρόμος όλων μην και βρεθούν στο στόχαστρο των συμμοριών λιντσαρίσματος.

Εμείς να θυμίσουμε ότι ο Φίνιξ, παρά το mega star status του λόγω «Τζόκερ», δεν ήταν ποτέ ο ευκολότερος άνθρωπος-συνεργάτης, ενώ ακόμα και πρόσφατα απειλούσε να φύγει από τον «Ναπολέοντα» του Σκοτ αν δεν ερχόταν ο Πολ Τόμας Άντερσον στο καράβι να γράψει ανώνυμα βελτιώσεις στο σενάριο της ταινίας.

Μια πλάκα θα την έχει η όλη υπόθεση όσο προχωρά.

 

Το IndieWire ρωτά 100 δημιουργούς για τις αγαπημένες τους ταινίες του 21ου αιώναΣινεμά σαν προσευχή: Εβδομάδα Ταρκόφσκι στον κινηματογράφο Ριβιέρα