Η Όπρα Γουίνφρεϊ ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Σίντνεϊ Πουατιέ

Ένα ντοκιμαντέρ από τα χέρια της Όπρα Γουίνφρεϊ προχωράει το Apple TV+, που τελευταία δείχνει να επενδύει αρκετά στον ανταγωνισμό.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Η Όπρα Γουίνφρεϊ ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Σίντνεϊ Πουατιέ

Ήταν ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που βραβεύτηκε με Όσκαρ Α' Αντρικού, πρωτοπόρος, ακτιβιστής, ένας πραγματικός κύριος. Ο λόγος για τον Σίντνεϊ Πουατιέ, που «έφυγε» την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 94 ετών. 

Με πλήθος ερμηνειών που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά, ο Πουατιέ υπήρξε πάντα ο φάρος για τους «διαφορετικούς» ηθοποιούς δεκαετίες πίσω. Κάπως έτσι, με την Όπρα μπροστά, η Apple tv+ ανακοίνωσε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ σε στενή συνεργασία με την οικογένεια του Πουατιέ, με την οποία η Apple είχε ήδη δρομολογήσει μία συζήτηση εδώ και περίπου ένα χρόνο, καιρό δηλαδή πριν πεθάνει ο ηθοποιός.

Η Όπρα, που δεν είναι άγνωστη στην Apple tv+ καθώς εκεί φιλοξενούνται τα «The Oprah Conversation» και «Oprah’s Book Club», συμφώνησε να επιμεληθεί το ντοκιμαντέρ, το οποίο θα τρέχει παράλληλα με την σειρά ντοκιμαντέρ για τον πρίγκιπα Χάρι με τίτλο «The Me You Can’t See», συνεργασία που έκλεισε μετά την περιβόητη κοινή τους συνέντευξη με την Μέγκαν Μαρκλ.

Η οικογένεια του Πουατιέ δήλωσε πως ο «Σίντνεϊ Πουατιέ δεν ήταν για εμάς μονάχα ένας υπέροχος ηθοποιός και ακτιβιστής, αλλά πρωτίστως ένας αφοσιωμένος και αξιαγάπητος σύζυγος και υποστηρικτικός πατέρας».