Δέκα χρόνια μετά τη συγκινητική ιστορία του μικρού Ηλία στην πρώτη της, πολυβραβευμένη ταινία «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς Μου», η Πέννυ Παναγιωτοπούλου επιστρέφει με την ιστορία της Άννας.
H Άννα είναι μια τριαντάχρονη γυναίκα που όταν πεθαίνει ο σκύλος της έρχεται σε επαφή με τη γυναίκα και τη ζωή της οικογένειας του διπλανού σπιτιού, για να τον θάψει στον κήπο τους. Πρόκειται για μια ιστορία αστικής μοναξιάς «για το φόβο, για την πίστη, για τα όρια, για το τι σημαίνει παραδίδω και παραδίνομαι, για το τι σημαίνει σταματάω κάτι και ξεκινάω κάτι άλλο» όπως η ίδια, η Πέννυ Παναγιωτοπούλου είπε στο cinemagazine.gr. Μία ταινία «αισθηματικής αγωγής», όπως τη χαρακτήρισε η σκηνοθέτιδα, τόσο για την Άννα αλλά και για τον θεατή της ταινίας.
Το τρέιλερ της ταινίας, ήσυχο, νοσταλγικό και αργό, τονίζοντας τη στιγμή και τη λεπτομέρεια, ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα των τελευταίων ημερών του καλοκαιριού που διανύουμε. Άλλωστε ο τίτλος της ταινίας δεν ήταν τυχαίος καθώς ο «Σεπτέμβρης» αποτυπώνει το συναίσθημα εκείνης της γνώριμης και γλυκιάς μελαγχολίας των πραγμάτων που τελειώνουν και την αγωνία για τα άλλα που αρχίζουν.
Το «September» έκανε πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι και αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες το προσεχές Φθινόπωρο.