Η Ρέιτσελ Ζέγκλερ θα δώσει «Αγώνες Πείνας»

To prequel της άλλοτε δημοφιλούς δημιουργίας, που γέννησε ένα franchise, μόλις απέκτησε την πρωταγωνίστριά του στο πρόσωπο της ανερχόμενης Ζέγκλερ.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Η Ρέιτσελ Ζέγκλερ θα δώσει «Αγώνες Πείνας»

Ενώ τελειώνει τα γυρίσματα της (αναπόφευκτης) live-action διασκευής της ντισνεϊκής Χιονάτης, η Ρέιτσελ Ζέγκλερ ετοιμάζεται να πάρει το τόξο της και τα υπόλοιπα πυρομαχικά και να δώσει «Αγώνες Πείνας» απέναντι σε άλλους εφήβους. H επιτυχία του «Twilight» είχε δώσει το έναυσμα για μια σειρά από πολυδάπανες μεταφορές εφηβικής fantasy λογοτεχνίας στο σινεμά. Μόνο οι διασκευές του «Hunger Games» κατάφεραν ανάλογη επιτυχία στα ταμεία, για να σβήσει σταδιακά το αποτύπωμά τους στη συλλογική σινεφίλ μνήμη.

Η Lionsgate επιχειρεί να επαναφέρει ένα franchise που της απέφερε αρκετά χρήματα, ετοιμάζοντας ένα prequel βασισμένο στο βιβλίο Τhe Ballad of Songbirds and Snakes. Η ταινία έχει πάρει ήδη ημερομηνία εξόδου για τις 17 Νοεμβρίου 2023 και μόλις βρήκε την πρωταγωνίστριά της στο πρόσωπο της ανερχόμενης Ρέιτσελ Ζέγκλερ, το star quality της οποίας φάνηκε από το σπιλμπεργκικό «West Side Story». Αυτό πιστεύει και ο σκηνοθέτης Φράνσις Λόρενς, ο οποίος δήλωσε ότι την έβλεπε στην ταινία του Σπίλμπεργκ και ήξερε ότι έχει μπροστά του μια σταρ που θα θαυμάζει στην οθόνη μια ολόκληρη γενιά.

Η ιστορία του prequel εκτυλίσσεται 64 χρόνια πριν την πρωτότυπη ταινία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των δέκατων «Αγώνων Πείνας». Με δεδομένο ότι οι προηγούμενες ταινίες πλαισίωναν τους νεαρούς πρωταγωνιστές με καρατερίστες εγνωσμένης αξίας όπως ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και ο Ντόναλντ Σάδερλαντ, αναμένουμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του υπόλοιπου καστ.