Weird Harry Potter: Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ θα υποδυθεί τον 'Weird Αλ' Γιάνκοβιτς

Το «πρώτο original biopic» της Roku δείχνει πλασμένο από μηδενική σοβαροφάνεια, υλοποιώντας την υπόσχεση του βιογραφούμενου καλλιτέχνη από το 1989 στους φανς του, για «μια ταινία κάθε 33 χρόνια».

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Weird Harry Potter: Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ θα υποδυθεί τον 'Weird Αλ' Γιάνκοβιτς

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ λοιπόν, του οποίου η καριέρα οπωσδήποτε δεν ίπταται αλλά είναι πάντως συστηματικότατη, έχει τώρα την ευκαιρία να κάνει μια ταινία που τουλάχιστον στις ΗΠΑ ενδέχεται να συζητηθεί. Το biopic του 'Weird Al' Γιάνκοβιτς, αυτού του απίθανου τύπου με τα 5 Γκράμι και τις 12 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, του μόνου στην ιστορία που έκανε κωμικό άμπουμ που πήγε κατευθείαν στο Νο. 1 του Billboard, θα συμβεί για λογαριασμό του Roku.

Το σενάριο αναλαμβάνει ο ίδιος ο περίφημος για τις κραιπάλες του καλλιτέχνης, μαζί με τον Έρικ Άπελ, που θα το σκηνοθετήσει. Προτού ανησυχήσει κανείς ότι δεν θα είναι μια ακριβώς κριτική αυτοβιογραφία, υπάρχουν στοιχεία που καθησυχάζουν. Ένα είναι η επίσημη σύνοψη που καταλήγει: «Η ταινία θα συναρπάσει το κοινό της σε ένα απίστευτο ταξίδι στην ζωή και την καριέρα του Γιάνκοβιτς, από χαρισματικό παιδί στον μεγαλύτερο μουσικό θρύλο όλων των εποχών». 

Αυτό, μαζί με το ότι ο Γιάνκοβιτς είναι πασίχαρος που τηρεί την υπόσχεση που είχε δώσει το 1989 (με το «UHF» του) ότι «θα κάνουμε μια ταινία κάθε 33 χρόνια» και ότι «είναι ενθουσιασμένος που θα με υποδυθεί ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι ο ρόλος που θα τον αφήσει άφθαρτο στη μνήμη των μελλοντικών γενεών», πείθουν κάπως ότι το όλο εγχείρημα έχει την τρέλα του άθικτη και μπορεί να έχει πλάκα.

Ο επικεφαλής του Προγραμματισμού του Roku συμπληρώνει αρμοστά ότι «είναι προφανές πως δεν υπάρχουν αρκετά biopic διάσημων μουσικών, οπότε είμαστε συναρπασμένοι να φωτίσουμε την εντελώς αληθινή, δίχως ίχνος υπερβολής, ιστορία του Weird Al».

Ο Γιάνκοβιτς πάντως, καθόλου αστεία, ιδίως για εκείνους που μεγάλωναν όταν εμφανίστηκε και σύντομα μεσουρανούσε παντού, είναι ο πιο μοσχοπουλημένος κωμικός καλλιτέχνης όλων των εποχών, έχοντας και 11 υποψηφιότητες για Γκράμι (και 5 βραβεία). Η παραγωγή ξεκινά τον Φεβρουάριο στο Λος Άντζελες. Γνωστές είναι, μεταξύ άλλων, οι παρωδίες του (πάνω από μια εκατοντάδα) διάσημων τραγουδιών.