Τρέιλερ «Ray Gunn»: Animation, φιλμ-νουάρ, «Metropolis» και... Netflix

Ένα σχέδιο πάθους για τον Μπραντ Μπερντ («Ratatouille», «The Incredibles»), έρχεται τον Δεκέμβριο, πρώτα στις αίθουσες και μετά στην πλατφόρμα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «Ray Gunn»: Animation, φιλμ-νουάρ, «Metropolis» και... Netflix

Λάτρεις του animation αλλά και του φιλμ νουάρ, και του αστυνομικού, και του sci-fi, γιορτάστε. Ένα σχέδιο που ο Μπραντ Μπερντ έχει στην καρδιά και το μυαλό του χρόνια τώρα (πάνω από 25 διαβάζουμε) υλοποιήθηκε και θα έρθει κοντά μας στον μήνα των γιορτών.

«Στην Metropia, μια γιγάντια πόλη από ένα εναλλακτικό μέλλον κατά πως θα το έβλεπαν από το 1939, ένας ντετέκτιβ, ο Ρέιμοντ Γκαν, μπλέκεται σε μια υπόθεση φόνου, stardom και εξωγήινων», λέει η σύνοψη και δεν έχεις παρά κάθε λόγο να χαρείς. Ο Σαμ Ρόκγουελ δίνει φωνή στον Ρέι, η Σκάρλετ Γιόχανσον (φυσικά) στην χυμώδη ντίβα με το όνομα Venus Nova (πανηγυρισμοί), ενώ στο λοιπό φωνητικό καστ θα βρούμε Τομ Γουέιτς, Μπομπ Καναβάλε, Μισέλ Ροντρίγκεζ και πολλούς ακόμα.

Αυτή είναι η πρώτη δουλειά σε animation για τον Μπερντ μακριά από την Pixar από τον καιρό του Iron Giant, 27 χρόνια πριν. Δεν πρόκειται όμως για αποτέλεσμα κρίσης στην σχέση του με το στούντιο - αντιθέτως ετοιμάζει το τρίτο Incredibles για εκείνους. Όμως «ήθελα μια δαφορετική γεύση για τούτο, ένα κάπως διαφορετικό κοινό. Η Pixar έχει την κατεύθυνσή της, και είμαι μια χαρά με αυτήν, αλλά αυτό είναι κάπως διαφορετικό. Ήθελα λίγο γηραιότερο κοινό. Όχι πλειοψηφικά, οι έφηβοι είναι μια χαρά, αλλά κάπως πιο ενήλικα να πάω τη φορά αυτή.» Καλά είναι στα 68 σου (κι όμως!) να τολμήσεις να κάνεις και μια ταινία με αναφορές για πιο μεγάλα παιδιά.

Από τις 4 Δεκεμβρίου οι 70άρες κόπιες της ταινίας θα είναι στις αίθουσες, μετά θα περάσουν στο περιορισμένων mm σύμπαν του Netflix (18.12)

Ιδού τρέιλερ, δεν φαίνεται άσχημο!

Όχι σημαίνει όχι: Η Σίνθια Ερίβο σε δικαστικό δράμα συναίνεσης στο «Prima Facie» [Trailer]Πράσινο! Κολοκύθες! Χόμπιτς!: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Hunt for Gollum»