Το Netflix σχεδιάζει να γυρίσει διαδοχικά δύο συνέχειες του «Red Notice»

Ένα από τα πιο συζητημένα σχέδια του 2018 απεδείχθη φλέβα χρυσού το 2021 και η πλατφόρμα πληρώνει όσο-όσο τους Γκαντό, Ρέινολντς και Τζόνσον για δύο ακόμα ταινίες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Το Netflix σχεδιάζει να γυρίσει διαδοχικά δύο συνέχειες του «Red Notice»

Άλλοτε ήταν μια αιθουσιακή υπόθεση αυτή των γιγάντιων σχεδίων που γυρίζονταν back to back για λόγους οικονομίας και ταυτόχρονα βεβαιότητας οικονομικής απόσβεσης. Από το Matrix και τους Άρχοντες, μέχρι τους «Εκδικητές» τα «Hunger Games» και τα επικείμενα «Mission Impossible» και «Avatar» (που τερματίζει την έννοια του back-to-back), η πίστη σε ένα franchise δεν έχει αποτύχει ποτέ ως σήμερα, όχι με γδούπο τουλάχιστον.

Τώρα, που η κατάσταση θα αλλάξει για λίγο τουλάχιστον καιρό, είναι καιρός και οι πλατφόρμες να αναλάβουν το ρίσκο. Και το Netflix θα σύρει τον χορό με μια ταινία που δεν θα περίμενες ίσως, αλλά θα είχες κάνει λάθος γιατί οι ορδές των βιντεοκλαμπάδων του παρελθόντος φόρεσαν τα ρούχα τους αλλιώς - και πάντα βλέπουν τηλεόραση.

Σε αποκλειστικότητα του Deadline λοιπόν, διαβάζουμε ότι το σχέδιο που το (μακρινό) 2018 ήταν αντικείμενο καυτού πλειστηριασμού ανάμεσα στα στούντιο είναι πλέον...franchise. Τότε είχε κερδίσει η Universal με την Legendary, με το Netflix να μένει δεύτερο, όμως όταν ο προϋπολογισμός αναρριχήθηκε προς τα 200 εκατομμύρια, ελέω και των ακριβών πρωταγωνιστών, η Universal οπισθοχώρησε και το Netflix απέκτησε μια περιουσία που φιγουράρει πλέον στις μεγάλες επιτυχίες του. Netflix που, να σημειώσουμε, ανεβάζει ταχύτητα πλέον και στις παραδοσιακά μεγάλες παραγωγές (με σταρ και concept δηλαδή), αφού υπάρχει και το «Gray Man» με τον Γκόσλινγκ και τον Έβανς, υπό την καθοδήγηση των «Εκδικητικών» αδελφών Ρούσο.

Τις συνέχειες υπογράφει και σκηνοθετεί εκ νέου ο Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ και αναμένεται εκτός της επιστροφής των τριών περιζήτητων πρωταγωνιστών να υπάρξει και νέο αίμα, celebrity αίμα, αφού η λογική θα είναι μιας αναβίωσης του πνεύματος των «Ocean's 11». Η παραγωγή προσανατολίζει την έναρξή της περί τις αρχές του 2023.