Mr. Sandman bring me a dream! Τρέιλερ για την δεύτερη (και τελευταία) σεζόν του «Sandman»

Η συνέχεια της τηλεοπτικής μεταφοράς του magnum opus του Νιλ Γκέιμαν «ξυπνά» τον Ιούλιο στο Netflix.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Mr. Sandman bring me a dream! Τρέιλερ για την δεύτερη (και τελευταία) σεζόν του «Sandman»

To όνειρο των φαν του Νιλ Γκέιμαν να δουν το magnum opus του συγγραφέα να παίρνει σάρκα και οστά στις οθόνες τους έγινε πραγματικότητα, χάρη σε μια σύμπραξη ανάμεσα στη Warner και το Netflix που οδήγησε στην πρεμιέρα της σειράς τον Αύγουστο του 2022. Κάποιοι πιστοί αναγνώστες έδειξαν πολύ ευχαριστημένοι, κάποιοι άλλοι θα ήθελαν (τουλάχιστον) λίγο πιο εξεζητημένη εικονογραφία. Aν μας ρωτάτε, με τους δεύτερους είμαστε, το animated επεισόδιο «Dream of a Thousand Cats» ήταν πιο «ονειρικό» στην όψη και (ίσως) υποδείκνυε τον δρόμο για τον ιδανικό τρόπο διασκευής. Πάντως το «Sandman» είναι μια αξιοπρεπής μεταφορά, με τα επεισόδια 5 και 6, που βασίζονται έτσι κι αλλιώς σε φανταστικά τεύχη, να αποτελούν την κορύφωσή της. Από το έβδομο επεισόδιο κι έπειτα η σειρά υφίσταται μια σταδιακή καθίζηση, γίνεται σαν καλή σειρά του CW, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα. 

Η δημιουργία της δεύτερης σεζόν αρχικά ήταν ένα ερωτηματικό. Ο Νιλ Γκέιμαν απαντούσε ότι αναμένει από τους ανθρώπους του Netflix να τα βάλουν κάτω με αριθμούς, αποδείξεις και ονόματα και να απαντήσουν αν αξίζει να επενδύσουν σ'αυτή. Οι μετρήσεις του αλγορίθμου απεφάνθησαν ότι ο κόσμος θέλει κι άλλο «Sandman» και έτσι η δεύτερη σεζόν, με τον Τομ Στάριτζ να επιστρέφει για να διαφεντέψει το βασίλειο των Ονείρων έρχεται σε δυο δόσεις τον Ιούλιο του 2025. Μεσολάβησε, όμως, η απεργία σεναριογράφων και ηθοποιών και η έναρξη των γυρισμάτων πήρε (πολύ μεγάλη) παράταση.

Ελπίδα μας σε αυτή τη δεύτερη σεζόν οι δημιουργοί να βυθιστούν ακόμα περισσότερο στον σουρεαλισμό του πρωτότυπου υλικού και να δοκιμάσουν πράγματα. Αν και σε σχέση με άλλες σειρές φαντασίας (και μη) της πλατφόρμας, ευχαριστημένοι θα είμαστε ακόμα κι αν κινηθούν στο ίδιο μοτίβο.

Η δεύτερη σεζόν του «Sandman» θα κυκλοφορήσει σε δυο μέρη: το πρώτο στις 3 Ιουλίου και το δεύτερο στις 24 του ίδιου μήνα.

15ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Μυσταγωγική προβολή για πρώτη φορά στη Μητρόπολη Αθηνών με το κορυφαίο νουάρ «Ο Τρίτος Άνθρωπος» του Κάρολ ΡιντΤρέιλερ: Το «Downton Abbey» ανοίγει τις πύλες του και μάς υποδέχεται για μια τελευταία φορά