Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ενημερώνει (ή απειλεί) ότι θέλει να κάνει ένα μιούζικαλ κι ένα γουέστερν

«Κλίνω πάντα προς κάτι που δεν έχω κάνει», λέει, και η Τζόντι Κόμερ, πρωταγωνίστρια του επικείμενου «Last Duel» τον ενημερώνει ότι «Ρίντλεϊ πολύ θα ήθελα να κάνω ένα μιούζικαλ, αν είσαι ελεύθερος». Έτσι κλείνουν οι δουλειές. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ενημερώνει (ή απειλεί) ότι θέλει να κάνει ένα μιούζικαλ κι ένα γουέστερν

Τον Ρίντλεϊ Σκοτ δεν μπορείς να μην τον συμπαθείς και δεν μπορείς να μην τον εκτιμάς. Δεν είναι μόνο ότι έχει μια τεράστια σε έκταση φιλμογραφία, απότοκο του ότι ο άνθρωπος εδώ και 44 χρόνια δουλεύει ακατάπαυστα. Δεν είναι μόνο που έχει «Άλιεν» και «Μπλέιντ Ράνερ» στην πλάτη - πράγμα που εν τάχει δικαιολογεί από μόνο του γιατί τον αγαπάμε, έστω κι αν μας έχει πονέσει ουκ ολίγες φορές. Είναι που έχει την έκτακτη φυσική ροπή να δοκιμάζεται διαρκώς, να φέρνει στα μέτρα του περίπου κάθε project που βρίσκεται στον δρόμο του και να το μετατρέπει σε κάτι που τελικά ένα βασικό ενδιαφέρον το διατηρεί - και κάνει και τον ειδικό τύπο να μιλάει γι΄ αυτό.

Προσφάτως λοιπόν πιστοποίησε ότι η κλίση του είναι να πηγαίνει προς κάτι που δεν έχει κάνει στο παρελθόν, κλίση αξιομνημόνευτη οπωσδήποτε, αν και στα στραβά της να επισημάνουμε ότι όταν πας για όλα δεν κάνει τελικά και τίποτα καλά. Εκτός αν είσαι ο Γουίλιαμ Γουάιλερ, ας πούμε.

Τι του μένει λοιπόν; Και μάλιστα μετά από μια σεζόν που θα έχει μια ξιφομαχική, φεμινιστική περιπέτεια εποχής κι ένα «κιτρινωπό» δράμα από τον κόσμο της υψηλής ραπτικής; Ένα γουέστερν και ένα μιούζικαλ, φαίνεται κι αποφαίνεται ο 84χρονος Σερ.

Στην συνέντευξη Τύπου για το «Last Duel» στην Βενετία όπου και προβλήθηκε (με συμπαθείς κριτικές), ο Σκοτ αναφέρθηκε στο πάθος του για το καινούργιο και στο ότι ψάχνει να κάνει ένα μιούζικαλ. «Ο Ρίντλεϊ μπορεί κάνει τα πάντα, δεν μπορείς ούτε να αστειευτείς μαζί του», είπε ο Μπεν Άφλεκ στην ίδια συνέντευξη. Παρά την πλάκα όμως ο Σκοτ πιστοποίησε ότι ήταν ειλικρινής στον ενθουσιασμό του για ένα μιούζικαλ, σημειώνοντας ότι αγαπημένα του είναι τα «Η Παράσταση Αρχίζει» και το «Καμπαρέ» - πρωτότυπο φίλε Ρίντλεϊ. Ή και όχι.

Το «Last Duel» έρχεται στις αίθουσες στα μέσα Οκτωβρίου και παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την διασκεδαστική συνέντευξη Τύπου στο βενετσιάνικο Φεστιβάλ - ξεκινά ένα λεπτό μετά τις τρεις ώρες του βίντεο.