Είστε έτοιμοι για μια ταινία βασισμένη στο «Shinobi»;

Κάποτε μεγάλο σουξέ των arcades, ο Shinobi φιλοδοξεί να αποτελέσει την επόμενη επιτυχημένη κινηματογραφική διασκευή video game.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Είστε έτοιμοι για μια ταινία βασισμένη στο «Shinobi»;

Ο «Shinobi» εκτός από άσος στην ρίψη σούρικεν, υπήρξε και βασικός λόγος που πολλοί από εμάς βρισκόμαστε στη βιοπάλη, αντί να μισθώνουμε τις ιδιόκτητες πολυκατοικίες μας  - μάς κόστισε άπειρα πενηντάρικα στα ουφάδικα, όπως τα λέγαμε τότε. Η video game φρενίτιδα που έχει χτυπήσει την κινηματογραφική βιομηχανία φαίνεται ότι θα τον βοηθήσει να κάνει τη μετάβασή του στη μεγάλη οθόνη.

Φυσικά, είναι ένα δισδιάστατο arcade μονοδιάστατης λογικής, που δεν μπόρεσε να κατακτήσει νεότερες γενιές στις κατά καιρούς εκσυγχρονισμένες αναβιώσεις του. Υποθέτουμε ότι η βιομηχανία σκέφτεται την επιτυχία του Sonic και του Super Mario, μόνο που αυτοί οι δυο ήρωες υπήρξαν μασκότ των παιχνιδομηχανών τους και έχουν να επιδείξουν και πολύ πιο πρόσφατα επιτυχημένα παιχνίδια. Υποθέτουμε, επίσης, ότι ο προϋπολογισμός θα μείνει σε λογικά επίπεδα. Tη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σαμ Χάργκρειβ των δύο «Extraction» του Netflix  - δεν έχουμε δει, αλλά στην πλατφόρμα υπήρξαν hits.

Δεδομένα, θα πολλαπλασιαστούν τα σχετικά εγχειρήματα, ειδικά αν προστεθούν κι άλλες κινηματογραφικές επιτυχίες πλάι στα «Sonic» και «Super Mario».

 

Η σπουδαία «Γειτονιά των Καταφρονεμένων» στις 30ές Νύχτες ΠρεμιέραςΤρέιλερ «A Complete Unknown»: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στον βαρύ ίσκιο του Μπομπ Ντίλαν