Δώσε κλώτσο να γυρίσει! Το «Σρεκ 5» θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2026

Ο παλιός αγαπημένος φίλος πολλών παιδιών, που πλέον έχουν αποκτήσει δικά τους παιδιά, θα προσθέσει ακόμα μια κινηματογραφική περιπέτεια στο βιογραφικό του.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου
Δώσε κλώτσο να γυρίσει! Το «Σρεκ 5» θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2026

Μετά από τόσα σίκουελ και τηλεοπτικά spin-offs είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς ότι το πρώτο «Σρεκ» συμμετείχε στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ Καννών (!) και ότι αποτέλεσε τον πρώτο νικητή της Κατηγορίας Καλύτερου Animation στα Όσκαρ. Ανατρέποντας κάποιες συμβάσεις των παραμυθιών, η ταινία σύστησε τη συνταγή που θα ακολουθούσε το στούντιο το τμήμα κινουμένων σχεδίων της Dreamworks, που συνοψίζεται στις pop αναφορές και στην πεισματικά αβαρή διάθεση. Η δεύτερη ταινία παρουσιάστηκε κωμικά ενισχυμένη και συμμετείχε επίσης στο διαγωνιστικό των Καννών, αλλά στα Όσκαρ έχασε από τους «Απίθανους» της Pixar. Δυο αχρείαστα σίκουελ ακόμα στάθηκαν αρκετά για να πλήξουν το brand name, αλλά μόνο πρόσκαιρα.

Πολλά παιδιά που λάτρεψαν την πρώτη ταινία είναι πλέον ενήλικες που θέλουν να ξανανιώσουν για λίγο παιδιά, κάποια έχουν και δικά τους παιδιά και θέλουν να τούς συστήσουν αγαπημένους τους ήρωες. Επίσης, έχει αποδειχτεί καλή ιδέα για ένα στούντιο να ποντάρει στον παράγοντα της νοσταλγίας, φτάνει να μην εξοργίζει του φαν, αν πρόκειται για ταινία που απευθύνεται στη συγκεκριμένη κουλτούρα, και να διασφαλίσει ότι αυτοί οι φαν δεν αποτελούν ένα κλειστό κλαμπ.

Kάπως έτσι, λοιπόν, ο πράσινος γίγαντας πήρε το πράσινο φως για μια πέμπτη περιπέτεια, η οποία απέκτησε και επίσημη ημερομηνία εξόδου στις ΗΠΑ: θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουλίου του 2026. Μάικ Μάγερς, Έντι Μέρφι και Κάμερον Ντίαζ επιστρέφουν στο φωνητικό καστ, άγνωστο αν θα λάβει μέρος και ο «Παπουτσωμένος Γάτος» του Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος απέκτησε τις δικές του περιπέτειες και ένα πραγματικά κομψότατο σίκουελ.