O M. Nάιτ Σιάμαλαν υπερασπίζεται το «Lady in the Water»

Το «Trap» κάνει πρεμιέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο σκηνοθέτης κάνει τον γύρο των συνεντεύξεων, μοιραία η κουβέντα πηγαίνει σε παλιότερες δουλειές του.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
O M. Nάιτ Σιάμαλαν υπερασπίζεται το «Lady in the Water»

Η πρεμιέρα του «Trap» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν έρχεται σε δυο μέρες στις ΗΠΑ – στη χώρα μας η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 22 Αυγούστου. Μοιραία. ο σκηνοθέτης δίνει συνεντεύξεις και γράφονται άρθρα γι’ αυτόν. Ένα από αυτά έγινε για λογαριασμό του Atlantic, όπου ο Σιάμαλαν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «Lady in the Water», την ταινία που προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς  στη σχέση του με κοινό και κριτική – και ίσως γεννήθηκε ως αντίδραση στην (άδικη) εχθρική υποδοχή του «The Village» από την τελευταία.

«Αυτό που πολύς κόσμος βλέπει ως χάος, εγώ το βλέπω ως τζαζ. Αν η μουσική μου δεν αρέσει στους κριτικούς, είναι επειδή αψηφώ τις προσδοκίες», δήλωσε, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι θα είχε καλύτερη αντιμετώπιση αν έκανε ταινίες συναφείς με τη μεταναστευτική του ιδιότητα και πως, αν γύριζε τον χρόνο πίσω, θα έκανε ακριβώς την ίδια ταινία. Το τελευταίο ίσως και να μην χρειαζόταν να το πει, είδαμε το «Glass» και καταλαβαίνουμε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επιστρέφει στην ίδια ιστορία της ιδιοφυίας που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, αλλά σκοτεινές δυνάμεις, αντίθετες προς τη καινοτομία, προσπαθούν να την καταπνίξουν.

Το «Trap» δείχνει αβαρές ψυχολογικό θρίλερ, όταν δεν μεγαλοπιάνεται, έχουμε ελπίδες, αν και μας ανησυχούν λίγο οι πληροφορίες ότι το κρατούν κρυφό από την κριτική μέχρι τη μέρα που κυκλοφορεί. Για να δούμε.

14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Τα highlights ενός εντυπωσιακού φεστιβαλικού καλοκαιριού!Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Superman» του Τζέιμς Γκαν