Η Σιγκούρνι Γουίβερ στο σύμπαν του «Star Wars»; Yes please!

Φήμες θέλουν την Ρίπλεϊ του «Alien» saga να μετακομίζει σε ένα σύμπαν πολύ πολύ μακριά. Και όχι, δεν μιλάμε για την Πανδώρα του «Avatar».

Από τον Πάνο Γκένα
Η Σιγκούρνι Γουίβερ στο σύμπαν του «Star Wars»; Yes please!

Η Σιγκούρνι Γουίβερ, μία από τις αγαπημένες μας ηθοποιούς και αγέρωχη αντίπαλος των απανταχού facehuggers, φαίνεται πως είναι έτοιμη να πει το μεγάλο «ναι» σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι με stormtroopers, ξεχασμένους Τζεντάι, έναν διάσημο Mandalorian και έναν ακόμα πιο διάσημο μικροσκοπικό εξωγήινο.

Ο λόγος για το «The Mandalorian & Grogu», την επόμενη κινηματογραφική απόβαση του «Star Wars» που έρχεται να εξαργυρώσει την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς του Disney+ στις διαστάσεις της μεγάλης οθόνης.

δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς, Τζον Φαβρό, ο άνθρωπος που εγκαινίασε το MCU με το πρώτο «Iron Man» (αλλά κι αυτός που παρέδωσε το άψυχο «ζωντάνεμα» του «The Lion King») θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της πρώτης ταινία του franchise που θα αφήσει τους Σκαϊγούκερ στην άκρη. «Μου αρέσει πολύ να αφηγούμαι ιστορίες που διαδραματίζονται στον πλούσιο κόσμο που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας», είχε δηλώσει ο Φαβρό «Η προοπτική να φέρω τον Mandalorian και τον μαθητευόμενό του Grogu στη μεγάλη οθόνη είναι συναρπαστική».

Ελπίζουμε η ιστορία πίσω από την ταινία «The Mandalorian & Grogu» να είναι εξίσου συναρπαστική, ώστε να δικαιολογεί το «μεγάλο» βήμα. Το τηλεοπτικό φορμά του adventure of the week ήταν αυτό που έκανε επιτυχία τον Mando και κάτι τέτοιο δεν συνιστά ασφαλές κινηματογραφικό εχέγγυο, ακόμα κι αν υπάρχουν οι πλάτες «Star Wars». Ο internet daddy Πέδρο Πασκάλ πάντως θα επιστρέψει στον ρόλο του μυστικοπαθούς Ντιν Τζάριν για να επωμιστεί αναπάντεχα την κινηματογραφική «κρυάδα» ενός Star Wars που δεν ακολουθεί αφηγηματικά τα προηγούμενα 9 επεισόδια, αλλά οφείλει να προετοιμάσει το κοινό για τις επόμενες (ήδη ανακοινωμένες) ταινίες (διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Το «Star Wars» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με Ρέι και τρεις νέες ταινίες).

Η Δύναμη μαζί τους (και μαζί μας).